Gradu Ogulinu priznanje za najboljeg vanjskog suradnika Hrvatskog planinarskog saveza

foto ilustracija

Zbog iznimnog truda i dobre organizacije središnje proslave 140. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj, na novogodišnjoj sjednici Hrvatskog planinarskog saveza, gradu Ogulinu je dodijeljeno priznanje kojim je proglašen ” Najboljim vanjskim suradnikom Hrvatskog planinarskog saveza za 2014. Godinu”. Priznanje je uručeno gradonačelniku Juri Turkoviću.

Podsjetimo, proslava je održana u travnju i to pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića. Organizatori su bili Hrvatski planinarski savez i Grad Ogulin a velik dio u svemu dali su suorganizatori – Turistička zajednica Grada Ogulina, Pučko otvoreno učilište Ogulin, Hrvatsko planinarsko društvo ” Klek” Ogulin, Športski penjački klub Ogulin i HGSS Stanica Ogulin.

Ovom prigodom otvorena je proširena alpinistička zbirka i izložba o HGSS-u u Zavičajnom muzeju. U školskoj sportskoj dvorani u središtu grada održan je simpatičan kulturno – umjetničkim program.

Proslavi su nazočili mnogi planinari širom Hrvatske te susjedne Slovenije i BiH. Zajedničko druženje završili su na kolijevci hrvatskog planinarstva – Kleku.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest