Karlovac nikako da dočeka veliku investiciju, ali ionako je nema gdje smjestiti – bivša vojarna u Mekušju bit će dio nove, puno veće poslovne zone

Da se, kojim slučajem, pojavi kakav veliki investitor koji želi ogromnu tvornicu graditi baš u Karlovcu, mogao bi to učiniti – za nekoliko godina.

Jer, iako tek čeka komunalno opremanje, buduća poslovna zona u Gornjem Mekušju, na prostoru nekadašnje vojarne, u stvari je tek prva etapa, njenih deset hektara zemljišta koje će, po najavama iz Grada, investitorima biti ponuđeno pod povoljnim uvjetima, u nekoj, daljoj, budućnosti trebalo bi biti tek dio velike zone od stotinjak hektara.

– Poslovna zona Mekušje I etapa (bivša vojarna) u vlasništvu je Grada Karlovca, sjeverni dio na kojem se nalazi pročistač otpadnih voda u vlasništvu je gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija d.o.o., preostali neizgrađeni dio nije u vlasništvu Grada Karlovca i u slučaju da Grad Karlovac istu odluči staviti u funkciju potrebno je riješiti imovinsko – pravne odnose i izraditi urbanistički plan uređenja, odgovorili su nam iz Grada na upit.

Taj, preostali dio, prema Kupi, uglavnom je neizgrađeno zemljište, u vlasništvu mahom privatnih osoba, a to bi značilo da najprije Grad od njih treba otkupiti sve parcele. To, međutim, po dosadašnjoj praksi, traje godinama. Isto tako dug je proces i uređenja zemljišta i njegovog komunalnog opremanja a kako bi se moglo onda prodati tome, tako dugo priželjkivanom, velikom investitoru koji u Karlovac, na žalost, nikako da dođe.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest