Iskaz optuženog za dvostruko ubojstvo Boška Šapića pred sudom: Ubio sam Alvina i Dejana jer sam ih se prestrašio

– Iskreno mi je žao , kajem se jer su izgubljena dva života. Nosim na duši dva mlada čovjeka i ne znam kako ću se s time nositi do kraja života, žao mi je tih dečkiju, bez obzira na sve – tim je riječima započeo iznošenje svoje obrane na Županijskom sudu u Karlovcu Boško Šapić, kojega ŽDO tereti da je studenom 2013. godine u Vojišnici ubio Alvina Horvatića, bivšeg dečka svoje bivše djevojke Viktorije Jakuš Mejarec, te Dejana Vučkovića, Alvinova prijatelja. Tragedija se zbila na parkiralištu noćnog narodnjačkog kluba Heart.

Dobacili mu – “glumac”!

Zamjenik županijske državne odvjetnice Zdravko Car optužnicom ga tereti za teško ubojstvo Horvatića smatrajući da je za počinjenje zločina bio motiviran ljubomorom, a optuženik je verzijom koju je ispričao nastojao sebe prikazati kao žrtvu brutalnog napada Alvina i njegove trojice prijatelja. Njegovo svjedočenje bit će podloga za psihijatrijsko vješatačenje koje će na njemu provoditi liječnici iz bolnice Vrapče.

Boško je rekao da je Alvina poznavao otprije, ali nije bio s njime u kontaktu. S Viktorijom se dopisivao, ali je počeo izlaziti tek posšto mu je ona rekla da je prekinula vezu s Alvinom. Alvin se s time nije mirio pa mu je slao, kaže, prijeteće poruke.

– Pozvao sam ga da se nađemo i u miru sve riješimo, ali me odbio rekavši da “on nikada nije sam, da ima društvo i da ćemo se sresti kad-tad”. Kad smo u listopadu objavili vezu on je komentirao: “Moje nitko nije dirao, pa nećeš ni ti”- rekao je Šapić.

Netko od rodbine pokojnih mladića mu je dobacio da je glumac, no tu je osobu ukorio sudac Ujević.

Verzija događaja

Kobnoga dana cijelo je vrijeme bio s djevojkom. U večernjim satima izašli su u jedan kafić u Vojniću, a Viktorije je htjela da svrate i u Heart. Tamo se zbio kobni susret. Boško i Viktorija izašli su iz kafića kada su vidjeli da je došao Alvin, ali je on krenuo za njima.

–  Rekao sam joj da razgovara s njim. To je i napravila, čuo sam da joj je rekao kako će me tući ako ode sa mnom doma, a neće ako ode s njim. Ona je rekla da je sa mnom i došla, pa će sa mnom i otići. U tom trenutku došli su Alvinovi prijatelji i pitali ga koga će tući, a on je pokazao na mene. Pokušao sam pobjeći, ali je Alvin trčao za nama držeći se za vrata auta. Auto mi je stao. Došao mi je s druge strane, izvukao me van, došli su i njegovi prijatelji. On me počeo tući nogama. Mahao sam nožem da se obranim, nasumično. Bilo me je strah. Upiknuo sam Alvina da ga zastrašim, ali je on počeo tući još jače. Odmaknuo sam se, došao je zaštitar i svladao me. Vidio sam kasnije, kada je došla policija, da leže obojica, Alvin i Dejan – ispričao je Šapić.

Termin nove rasprave bit će zakazan nakon što se na okrivljeniku obavi psihijatrijsko vještačenje.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest