Vijećnici za YouTube, ali žele prijenos i na Radio Karlovcu, Mandić ih izignorirao: Vrijeme će pokazati da je ovo kvalitetna odluka

Jesmo za video prijenos na YouTubeu, to je iskorak, ali i da sjednice prenosi i Radio Karlovac jer većina onih koji su sjednice slušali neće ih pratiti na internetu.

Tako su, svatko naravno, svojim riječima, ukratko gradonačelniku poručili danas gradski vijećnici, većinom oporbeni, ali i iz vladajuće koalcije, negodujući zbog jučer predstavljene odluke o ukidanju radijskih prijenosa na HRK-u i video prijenosu sjednica na YouTube kanalu Grada Karlovca.

Temu je otvorila Marija Bodrožić Zorić (NL Davora Petračića), ocijenivši da se radi o olako donesenoj odluci, za koju su doznali iz medija, jer su prijenose sjednica na HRK-u pratili slušatelji koji u najvećem broju ne koriste internet.

– Od kud odjednom takva odluka? Čini mi se da je motivirana odlukom župana, budući da se Karlovačka županija ionako odrekla svog udjela, Grad odlučio kupiti ga i sad, valjda, jer tako vlada stav u Županiji i mi ga se odričemo jer ćemo 150.000 kuna uštedjeti? Koliko smo novca potrošili na manje važne stvari, na sudske postupke, izradu projekata koji nikad nisu realizirani, a sad štedjeti na kanalu koji treba služiti za komunikaciju s građanima? Čini mi se da to vodi destabilizaciji medija koji je nakon puno godina stabilan, ocijenila je Bodrožić Zorić.

Da je Radio Karlovac trebao nastaviti prijenos sjednica Vijeća, složili su se i oporbeni Dubravko Golubić (SDP) i Filip Jarnević (Živi zid), ali i Dubravko Delić (AUZ, HSU) iz vladajuće koalicije.

– Dužan sam prenijeti stav sugrađana, umirovljenika prvenstveno, koji nisu zadovoljni odlukom o ukidanju prijenosa. Oni ne barataju tehnologijom i bit će uskraćeni za ove naše relacije i komunikacije, kazao je Delić.

Jarnević je podsjetio da je upravo Živi zid prije više od godinu dana tražio internet prijenos sjednica, ali im je tada rečeno da to nije ni financijski ni tehnički isplativo, a Golubić, podsjetivši da su domovi zdravlja u nadležnosti županija, zaključio da će Grad uzeti 150.000 kuna od Hrvatskog radio Karlovca i dati ih županu Jeliću da raspolaže s njima pa ako je već htio preusmjeriti novac, mogao je u socijalni program, a ne u županijski proračun.

Svakome od njih Mandić je ponovio gotovo identično: svaka promjena izaziva pitanja, ali ostaje pri tome da će vrijeme pokazati kako je odluka o novom, drugačijem načinu prijenosa sjednica bila dobra i kvalitetna.

– Što se tiče poslovanja Hrvatskog radio Karlovca, Grad maksimalno brine o svim svojim tvrtkama pa i njemu. Sadašnji rad direktora i Nadzornog odbora pokazuje da su se, što su se tiče poslovanja i financija, stabilizirali. Nismo ovim potezom doveli u pitanje poslovanje Radio Karlovca, što će se vidjeti i uskoro, kada bude na Vijeću izvješće o radu HRK-a, rekao je Mandić, ne najavivši čak ni mogućnost preispitivanja odluke o ukidanju radijskih prijenosa sjednica.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest