Mandić pred Gradskim vijećem sutra brani svoje izvješće o radu, a uoči sjednice tvrdi: Sve planirano je odrađeno!

– Bit će na Vijeću kritičkog promatranja, ali ne doživljavam ovo izvješće kao prostor za samohvalu, nego kao izvješće koje bi trebalo sve nas potaknuti na proaktivno razmišljanje i neke nove prijedloge. Ali, vidi se i po proračunu za 2018.: odradili smo sve ono što smo planirali, kazao je gradonačelnik Damir Mandić, najavljujući da će se sutra pred gradskim vijećnicima naći i njegovo izvješće o radu u drugih šest mjeseci 2018.

Dodao je kako je većina gradskih projekata, od onih vezanih za komunalnu infrastrukturu do društvenih, vezana za sufinanciranje iz EU fondova. Trenutna 64, u kojima je Grad nositelj ili partner, od kojih 28 u provedbi, “teška su” 162 milijuna kuna. Od toga je 76 bespovratnih, europskih, dok Grad sam mora osigurati 23 milijuna, a ostatak partneri u projektima.

– Vrtić Mahično bit će prvi kojeg ćemo financirati europskim sredstvima i nadamo se da će u travnju 2020. biti na raspolaganju. Tu je i Aglomeracija Karlovac – Duga Resa, za Zvijezdu se nadam da ćemo polovicom ožujka potpisati ugovor, odnosno, početi javnu nabavu. Posebno smo zadovoljni zato što smo zajedno s Ministarstvom regionalnog razvoja, Vladom RH i Karlovačkom županijom uspjeli Karlovac uključiti u ITU mehanizam financiranja europskih projekata, a konkretnije pokazatelje mogli bismo imati već u šestom mjesecu. Sutra na Vijeću ćemo imati odluku o urbanom području Karlovac, s Dugom Resom i Ozljem – njihova Vijeća su donijela odluke – i to je jedan od koraka koji će sigurno svima trima gradovima donijeti razvojni zamašnjak koji dosta dugo čekamo, izjavio je Mandić.

Najavio je i sutrašnju odluku o održavanju izbora za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora 14. travnja, te poručio kako se nada da će svi prepoznati njihovu vrijednost, a 312 budućih vijećnika poslu prionuti istim žarom kojim su to činili njihovi prethodnici.

Dogradonačelnik Ivan Mrzljak najavio je donošenje odluke o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH na karlovačkom području, kojom će, između ostalog, poljoprivrednici manje površine moći kupiti, a u zakup uzeti pojedinačno najviše 300 hektara. Takvog je zemljišta na području Karlovca 900 hektara, neko je u dosta lošem stanju je i trebat će ga privesti svrsi, no veseli već pokazan interes poljoprivrednika.

Vijećnike, napomenula je dogradonačelnica Andreja Navijalić, očekuju i izvješća o radu nekoliko ustanova, a Vijeće treba donijeti i smjernice za raspisivanje natječaja za ravnatelja Zorin doma.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest