Dok ne stigne novi, poslužit će stari – sanacija mosta u Gornjem Pokupju počinje 1. travnja, završava do ljeta

Dok ne počne godinama najavljivana gradnja novog mosta preko Kupe između Pokupja i Mahična – nakon što je poništena lokacijska dozvola, čeka se njeno ponovno izdavanje pa onda tek građevinske – postojeći most bit će saniran i osposobljen za sigurno prometovanje.

Potvrdila je to dožupanica Martina Furdek Hajdin, kazavši kako su Hrvatske ceste već ugovorile radove održavanja i sanacije mosta, vrijedne 3,5 milijuna kuna.

– Izvođač je već uveden posao, čeka se pogodna temperatura jer se radi o metalnoj konstrukcija koja treba posebne uvjete da se može sanirati. Radovi su najavljeni 1. travnja i dovršetak će biti do kraja ljeta. Tada bi most mogao biti siguran i za kamionski prijevoz. Obećano da se neće zatvoriti promet na mostu; bit će nešto otežan, nije ni danas jednostavan, ali samo u iznimnim slučajevima onemogućen, što će, nadamo se, biti svedeno na minimum, kazala je Furdek Hajdin.

Gradnja novog mosta planirana je ove godine, na prosinačkoj sjednici Vlade u Karlovcu rečeno je da su Hrvatske ceste u proračunu  osigurale 48 milijuna kuna plus PDV, no nakon toga poništene su izmjene i dopune lokacijske dozvole. Uskoro bi trebale biti dovršene nove izmjene i dopune, a onda ponovoljen postupak za izdavanje lokacijske dozvole. Poslije njega, slijedi onaj za izdavanje građevinske dozvole pa nakon svega toga tek mogu početi radovi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest