Karlovačkim poljoprivrednicima Grad za mehanizaciju podijelo više od 900.000 kuna: Ovo je najljepša pisanica koju smo dobili!

foto ilustracija

– Svaki stroj koji kupimo olakšat će život, koji je na selu i onako težak. Dobro je da ste shvatili da i mi, mali dijelovi činimo veliki stroj i za svaku pohvalu je što gradska uprava brine o svojim građanima koji žive na selu. Čestitam svima Uskrs, a vi, kolege poljoprivrednici, sjetite se tada da ste i ove godine od Grada dobili naljepšu pisanicu, kazao je Ivan Pavlović, zahvaljujući u ime karlovačkih poljoprivrednika na potporama koje su dobili za nabavu mehanizacije.

Njih 85 do nje će lakše uz pomoć Grada, koji je za ovu namjenu izdvojio 920.000, od ukupnih 1,480.000 kuna ovogodišnjih potpora poljoprivrednicima.

– Zbog svih onih prijava koje su išle za ovu mjeru nabave mehanizacije u rebalansu smo podigli taj iznos s planiranih 700.000 podigli za  220.000 kuna, tako da će svi koji su se prijavili za tu mjeru dobiti potporu prema raspisanim kriterijima. To mi je posebno drago jer upravo ti zahtjevi pokazuju da su i naše prošlogodišnje mjere ipak dale rezultate i da, očito, ima i više interesa i više onih koji se bave realnom proizvodnjom. Ti zahtjevi pokazuju i da ova mjera ima veliku vrijednost, ali i povjerenje prema nama u Gradskoj upravi jer zaista smo i prošle i ove godine u stalnom kontaktu s našim poljoprivrednicima i programe smo pokušali uskladiti s njihovim potrebama. Važno je imati na umu da u toj borbi velikih i malih proizvođača u Karlovcu imamo još prostora podrške za male proizvođače jer upravo tu negdje, čini mi se, leži budućnost, pogotovo što se tiče ekološke proizvodnje i proizvoda koje mogu osmisliti, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić i poručio poljoprivrednicima da im Grad te potpore nije dao, nego, u stvari, vratio.

Za potpore poljoprivredi, poduzetništvu, obrtništvu i turizmu iz ovogodišnjeg će proračuna biti izdvojeno gotovo pet milijuna kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest