U Rijeci je predstavljeno najnovije izdanje publikacije “100
vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti”, koja predstavlja
najbolje hrvatske restorane za 2019./2020. godinu. Najbolji
restorani odabrani su opsežnim terenskim istraživanjem koje je
obuhvatilo čak 2500 restorana, ali i glasovanjem na portalu
Gastronaut.hr čime su na poredak utjecali i izravni korisnici,
dakle svakodnevni posjetitelji restorana.
Iz Karlovačke županije u publikaciju je uvršteno sedam restorana,
koji će na svoja vrata moći zalijepiti etiketu “Restaurant
Croatica” i pripadajuću plaketu, koji pokazuju da su ove godine
među top hrvatskim restoranima.
Najdugovječniji lokalni restorani na ovoj listi su karlovački
Lovački rog te Žganjer iz Jaškova, koji su ove godine već po 22.
puta uvršteni na listu najboljih u ovom najdugovječnijem
hrvatskom izboru, koji je pokrenut 1995. godine.
Sve redovitiji u izboru Top 100 hrvatskih restorana su i restoran
DP iz Zvečaja koji je u publikaciju uvršten 17. put te Gradina iz
Josipdola koja je ove godine po 16. put među najboljima.
Ogulinski Frankopan u ovoj se knjizi-vodiču našao po 11. put,
treći puta u ovom cijenjenom društvu je restoran Mirjana-Rastoke
iz Nikšića, a po drugi puta uvršten je Lovački dom Muljava.
KAportal.hr