Bliži se manifestacija karlovačkih Dana piva, pa i promocija omiljenog pića: Pivo u kulinarstvu postaje sve popularniji gastronomski trend

Pravi ljubitelji piva reći će da ono pristaje uz svako jelo, a u
posljednje vrijeme popularno je eksperimentiranje piva kao jednog
od glavnih sastojaka deserata. Pivo možete dodati u omiljene
palačinke, brownie kolače i ostale deserte kojima dominira
tamnija čokolada. Uz deserte koji sadrže voće odlično prija
svijetlije, laganije pivo voćnih okusa.

#3 SAVJET – Pivo pristaje različitim kulinarskim
tehnikama

Od mariniranja, deglaziranja, pečenja, pirjanja, poširanja pivo
se koristi u mnogim kulinarskim tehnikama. Gorčina hmelja daje
plemenitu gorčinu jelu, a ječmeni slad dodaje slatkoću. Kvasac
daje jelima lagani kvasni okus, dok su enzimi kvasca idealni za
omekšavanje mesa.

Ovo su samo neki od savjeta kako iskoristiti najbolje od piva u
kuhinji, a dok će ljubitelji ovog gorkastog pića, posljednji
vikend u kolovozu, od 30. kolovoza do 3. rujna, na 33. Danima
piva Karlovac konačno doći na svoje u kulinarskom showu čiji će
domaćin biti poznati hrvatski gastronomad, Rene Bakalović. Iz
godine u godinu pivski festivali su sve popularniji jer osim
uživanja u koncertima pružaju mogućnost degustacije različitih
piva i uživanje u kvalitetnoj gastronomiji. Taj trend potvrđuju i
ovogodišnji Dani piva na kojima će posjetitelji moći uživati u
posebnom Festivalskom pivu koje će se savršeno slagati uz
kobasice proizvedene isključivo za tu priliku.

Organizator ovogodišnjih Dana piva je Grad Karlovac. Heineken
Hrvatska sa svojim brendom Karlovačko generalni je sponzor Dana
piva a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada
Karlovca i trgovačko društvo Mladost d.o.o. Karlovac. Više
informacija o programu manifestacije te novostima u ponudi možete
pronaći na službenoj stranici te na Facebook i Instagram
profilima manifestacije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest