Grad Karlovac postaje vlasnik nove DTK mreže – njemu će to donijeti prihod, a brzi internet i u okolna naselja

– Nadopunom Odluke smo otvorili mogućnost da Inkasator, u ime Grada Karlovca, upravlja novom DTK mrežom koja će biti ugrađena u sklopu projekta Aglomeracija Karlovac – Duga Resa, odnosno, Karlovac II. Odlučili smo da svi projekti gdje se ide u rekonstrukciju i izgradnju, bilo da se radi o kanalizaciji ili vodi, odnosno, gdje se ulazi u trup ceste, moraju sadržavati i novu DTK mrežu. To samo po sebi povlači izmjenu, u odnosu na nove zakonske odredbe. Ta DTK mreža bi bila u vlasništvu Grada Karlovca, njom bi upravljao Inkasator, a Grad bi mogao prihoditi korištenje DTK mreže. Trenutno su ovdje, kao i u Hrvatskoj, vlasnici DTK mreže uglavnom najveći teleoperateri, ovim bi izmjenama ne samo Gradu osigurali prihod, nego i učinili dostupnost građanima brzog interneta boljom na cijelom administrativnom području Karlovca, najavio je gradonačelnik Damir Mandić, govoreći o novoj Odluci o komunalnim djelatnostima, što će se sutra naći pred Gradskim vijećem.

Posebno će ta nova djelatnost doći do izražaja idućih godina, kada zaživi projekt širokopojasnog interneta (PRŠI), na čemu Grad, zajedno s RH i EU fondovima, već radi.

– Držimo da je to preduvjet i za razvoj gospodarstva i OPG-ova u svim dijelovima Karlovca. To iziskuje ulaganja, ali obzirom da je PRŠI europski projekt na nacionalnoj razini, vjerujem da je dobrobit veća, ocijenio je Mandić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest