Zid na Korani ipak će se graditi? Petračić ima informaciju da je Hanželu uvažena žalba te da slijedi postupak izdavanja građevinske dozvole

Idejno rješenje Hanželovog zida na Korani

Hoće li unatoč građanskom buntu i obećanjima političara na Korani u sklopu novog hotela ipak biti izgrađen protupoplavni zid još uvijek je otvoreno pitanje.

Nezavisni gradski vijećnik Davor Petračić čak ima informaciju da je investitoru Nikoli Hanželu i njegovoj tvrtki Lana Commerce u Ministarstvu graditeljstva uvažena žalba, te da bi bez  većih problema moglo uslijediti izdavanje građevinske dozvole i izgradnja zida po prvotnom idejnom rješenju i projektu.

Zida koji je zgrozio karlovačku javnost, jer na najljepšu gradsku šetnicu donosi betonsku grdosiju koja je nakaradna već i na samim projekcijama idejnog rješenja, a kamoli ako se izvede u stvarnosti na svega nekoliko metara od obale rijeke Korane. Posebno jer se godinama javnost uvjeravala da će novi hotel biti replika starog koji nije imao nikakav zid, već je u skladu s prostorom u kojem se nalazio imao otvoren pristup s terasa prema kupalištu.

Kako nam je rekao Petračić, Društvo arhitekata, građevinara i geodeta grada Karlovca čiji je i on član bilo je pozvano u Ministarstvo graditeljstva kako bi dalo očitovanje o slučaju zida na Korani. DAGGK, međutim, to nije učinio jer smatraju da je ovakav novi hotel kao građevina protivan Generalnom urbanističkom planu te ako netko mora dati očitovanje, neka to budu gradonačelnik i bivši gradonačelnik, sada aktualni župan. Po Petračiću je na njima odgovornost ako se dozvoli ovakva devastacija u prostoru bez arhitektonsko – urbanističkog natječaja.

Kako će se stvari odvijati treba tek vidjeti, jer po informacijama koje ima Petračić još nije izdano rješenje iako je tekst koji daje “zeleno svjetlo” gradnji zida već – napisan!

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest