“Nedjeljom u podne”, Manny Olivera: Impresioniran sam Karlovcem, baseball je moj život i strast, a to i ovdje osjećam kod ljudi

Što se tiče rada s mladima, primjećuješ li napredak kroz ove godine?

– Svakako, i to mi je jako drago, jer vidim da treneri nastavljaju s njima raditi prema predviđenom programu. A, to je ključno. Ja im mogu pokazati neke osnove, ispraviti pogreške, ali nakon toga je sve u radu. I uvijek sam sretan kada vidim da je netko izrastao u solidnog pitchera. Napredak se vidi, a puno je i interesa, evo ove godine svaki dan radim s barem osmoricom dnevno, i to samo u Karlovcu, ranijih godina otišao bih na dan-dva i u Zagreb, sada je sve u Karlovcu, ali interes je jako velik. Veseli me to.

Vjerojatno te ne veseli sezona Cubsa?

– Haha, da, istina, to je momčad koja uvijek očekuje najviše, a i osobno smatram da je ovogodišnji roster bio takav da smo morali ući u play off. Ali eto, ostali smo malo kratki. Zato je tu druga sezona…

Barem više nema “prokletstva”? 

– Da, toga smo se riješili, ali time je nestala i dobra isprika da nam se nešto dogodilo zbog prokletstva haha.

Imaš li uopće vremena za nešto osim baseballa? Cubsima je sezona gotova, za dva-tri dana gotova je i klinika u Karlovcu, kako ćeš se odmarati od baseballa? 

– Nikako! Nemam vremena za nešto drugo i ne želim to. Baseball je moj život i uživam u svakom trenutku. Kada se vratim u SAD odmah krećem za Dominikansku Republiku gdje Cubsi imaju svoju akademiju. Uvijek ima posla, a onda ni ne trepneš i već kreću proljetni treninzi i onda nova sezona. Volim to i ništa drugo na svijetu ne bih radije radio.

Razgovarao: Darko Lisac/KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest