Karlovčani i ovaj Dan neovisnosti mogu proslaviti u središtu grada – predstavljaju se tvrtke i službe, OPG-ovi, ručak za sve

Dan neovisnosti u Karlovcu će biti proslavljen sad već tradicionalnom manifestacijom U službi grada i domovine, što ju Grad Karlovac organizira sa svojim tvrtkama i ustanovama.

Programi će se u utorak od 10 do 15 sati odvijati na trgovima Josipa Jurja Stossmayera i bana Josipa Jelačića, u Gradskom muzeju i, Muzeju Domovinskog rata Karlovac Turanj, te u Nacionalnom svetištu Sv. Josipa.

Gradske tvrtke, žurne službe: policija, vatrogasci, hitna služba, Crveni križ, HGSS i županijski Zavod za javno zdravstvo svoj rad građanima će predstaviti na Strossmayerovom trgu, a gradska uprava i ustanove, HAK i Karlovačka građanska garda na Starom placu, na kojem će domaće proizvoda ponuditi i ovdašnji OPG-ovi.

– Tvrtke će se ovaj put predstaviti više programski nego tehnikom, ali neke novine će ipak pokazati. Pripremaju iznenađenja, a pogotovo za najmlađe jer sve očekuju poklončići. Ovo je prilika da se tvrtke više približe građanima, malo neposrednije porazgovaraju, bez najave dolaska ili podnošenja zahtjeva. Zadovoljni smo ovakvim susretima zbog povratnih informacija građana što treba mijenjati u sustavu: prijašnjih smo godina tako razgovarali o internim vodomjerima, razdjelnicima, kalorimetrima, uređenju ulica, cvjetnjaka, postavljanju kontejnera, kazao je tehnički koordinator manifestacije, direktor ViK-a Nikola Rogoz.

Ovom manifestacijom, po riječima dogradonačelnice Andreje Navijalić, obilježava se važan datum u povijesti RH, želi prezentirati sloga i zajedništvo, ali i sve ono čime se bave zaposleni u gradskom sustavu.

– Pozivam sve na ugodno druženje kako bi u jednoj neformalnoj i opuštenoj atmosferi razmijenili informacije i mišljenja, čuli prijedloge, pitanja, pohvale, ali i kritike, pozvala je Navijalić.

Na Starom placu bit će i zabavni program u kojem sudjeluju najmlađe vrtićke grupe, osnovnoškolci, KUD-ovi, Karlovačke mažoretkinje, Puhački orkestar i Strings band, a tamo je u 12.30 zajednički ručak, besplatan grah i pivo, uz prigodne poklone građanima. U Gradskom muzeju, u kojem je ulaz slobodan baš kao i u Muzej Domovinskog rata na Turnju, posjetitelje, pogotovo najmlađe, očekuju društvene igre, pričaonice i radionice, dok je u sv. Josipu, nakon mise, koncert Drugog načina i blagoslov motora koji će se nakon toga uputiti do Starog placa.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest