Osuđeni napadači na novinara Željka Peratovića – brutalno ga pretukli na njegovom imanju u Luci Pokupskoj

Na Općinskom sudu u Zagrebu jučer su na zatvorske kazne nepravomoćno osuđeni napadači na novinara Željka Peratovića na njegovom imanju u Luci Pokupskoj kraj Karlovca, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, Peratovića su u svibnju 2015. brutalno pretukli Vladimir Čunko (68), njegov 41-godišnji sin Vladimir te Zihnija Grahović (52). Sudac Nenad Lukić osudio je Čunka starijeg na godinu dana zatvora, a njegova sina na tri godine, dok je Grahoviću dosudio tri i pol godine robije. Ujedno im je naložio i plaćanje sudskih troškova, te medicinskog i toksikološkog vještačenja kao i putnih troškova svjedoka u postupku. Trojica okrivljenih se ne smatraju krivima, no sudac u njihove obrane očito nije povjerovao, navodi Jutarnji.

Čunko stariji je optužen da je poticao na kazneno djelo, dok su njegov sin te Grahović, inače zaposlenik kod Čunkovih, optuženi za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda te narušavanja nepovredivosti doma i uništenje imovine.

Peratović je opisao napad rekavši da su ga srušili na pod, tukli šakama i nogama, udarali metalnim satom po glavi, pa čak i stezali za vrat. Poznati novinar se pak pokušao obraniti malim “ašovčićem” no na kraju je i sam njime dobio udarac u glavu. Napadači su mu rekli da je svojim pisanjem naštetio njihovom poslu – vađenju pijeska, no Peratović tvrdi da to nije istina jer je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog ilegalnog šljunčarenja radi kojeg je došlo do klizišta na njegovom imanju.

Nakon što je završio u bolnici, rekao je Peratović Jutarnjem, napadači su pili u kafiću pa su ponovo otišli do njegove kuće, pokušali provaliti porazbijali stakla i oštetili automobil njegove supruge. Smatra da je policija to propustila u svojoj istrazi te da DORH nije htio vještačiti kontakte telefonske osobe koju je smatrao organizatorom pokušaja ubojstva.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest