Divljanje za volanom u karlovačkom predgrađu: Nikada nije položio vozački ispit, a kroz Sajevac projurio 125 km/h

foto ilustracija

Prekršajni sudu u Karlovcu proglasio je krivim i sa 11.000 kuna kaznio 55-godišnjaka koji je VW Passatom jurio Ulicom braće Gojak od Turnja u smjeru Kamenskog brzinom od čak 125 km/h, iako je tamo maksimalna dozvoljena brzina 50 km/h. Muškarac nema vozačku dozvolu jer nikada nije položio vozački ispit.

Dogodilo se to 24. kolovoza 2016. godine u 13.04 sati, a u divljanju ga je snimio policijski radar. Sud ga je pozivao na rasprave u tri navrata ali su se pozivi vraćali neuručeni s adrese na Gazi, gdje je prijavljen, pa su mu presudli u odsutnosti. Zbog obijesne vožnje dobio je 6.000 kuna kazne, zbog vozačke dozvole 5.000 kuna, te još šest mjeseci zabrane upravljanja vozilom B kategorije. Ta mjera će se primijeniti na način da će mu, jednom kada položi vozački ispit, vozačka dozvola odmah biti oduzeta na šest mjeseci.

Ovaj Karlovčanin koji je rođen u Otočcu poznat je po sličnim prekršajima. Kobnoga dana upravljao je vozilom sisačkih registracijskih oznaka, koje je bilo u vlasništvu njegove supruge.

Na dijelu Sajevca po kojem je “divljao”, podsjetimo, prije 11 godina u novogodišnje vrijeme dogodila se nesreća kada se također divljak na kotačima zaletio u skupinu mladih ljudi i pomeo ih s ceste. Svi su završili u bolnici, a dvoje mladih bilo je u komi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest