Hrpe azbesta u Mekušju? Gradonačelnik tvrdi da se radi o građevnom materijalu, vijećnica Živog zida optužila ga da laže!

– Ne treba se uznemiravati, azbestni otpad iz vojarne na Mekušju je zbrinut sukladno svim propisima i zakonima. Tamo je trenutno materijal nastao uklanjanjem zgrada. Raskinuli smo ugovor s izvođačem jer nije u roku, uz 2 produženja, odradio posao. U kontaktu s nadležnim inspekcijama radimo na tome da taj građevni otpad, ukoliko je moguće, bude proglašen građevnim materijalom da ga se može reuporabiti. Ogromne su to količine i interes je da ga ne zbrinjavamo kao otpad nego ponovo upotrijebimo, izjavio je na Aktualcu gradonačelnik Damir Mandić.

Odgovorio je tako na vijećničko pitanje Anite Bolarić (Živi zid), koja je rekla da su tamo angažirani stručnjaci i da se nada da je azbest koji je tamo bio uklonjen po zakonu, “da nemamo hrpu opasnog otpada za koji ćemo plaćati da se ukloni”. Nakon što je čula Mandićev odgovor, izašla je ponovo za govornicu i, pokazujući mu fotografije, poručila mu:

– Dragi gradonačelniče, lažete! Ovo su snimke od jučer s azbestom pomiješanim sa svim otpadom! Tamo su ogromne količine. Tko će snositi posljedice? Koliko će to nas koštati i koliko ćemo novca baciti na to, pitala je Bolarić.

Mandić je na to obećao da će provjeriti o čemu se radi, ali se i pokušao obraniti od optužbe za laži.

– Ako ja lažem, onda su lagali mene! Ja bih volio da ovu riječ lažete ne koristite. Ukoliko ja vama ne govorim istinu, znači da i meni nisu, to je moguće. Prema ovim fotografijama neću donositi zaključke, stojim iza onoga što sam rekao. Mi smo prije Nove godine raskinuli ugovor s izvođačem koji je po javnoj nabavi bio zadužen za uklanjanje. Informacije koje sam imao su da je sve zbrinuto sukladno propisima. Ja ću sad provjeriti jesu li mene lagali. Možemo otići i zajedno tamo vidjeti. Samo malo malo vremena da vidimo o čemu se radi, rekao je Mandić.

Koliko malo nije precizirao, niti je Bolarić inzistirala na tome.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest