Uskoro ukidanje zabrane zapošljavanja u gradskim tvrtkama – morat će provoditi javne natječaje i testiranja putem HZZ-a

foto ilustracija

Iako je zaposleno 13 radnika, Gradska uprava od dolaska novog gradonačelnika povećala je broj zaposlenih za dva pa ih je sada 126. Prošlogodišnjeg lipnja bilo ih je 124 – 119 službenika i namještenika na neodređeno vrijeme i 5 na određeno, a sada 122 na neodređeno vrijeme i 4 na određeno.

Preustroj gradske uprave

Sve se to događalo, odgovaraju nam iz Grada na naš upit, zbog novog ustroja, odnosno, smanjenja upravnih odjela s 10 na 8, te ustrojavanja dviju novih službi.

– Promjene u zapošljavanju nastupile su prilikom odlaska službenika i namještenika, raskidom radnog odnosa na određeno vrijeme, odlaskom u mirovinu ili prestankom radnog odnosa, a to je 9 zaposlenika, dok je u sustav zaposleno 13 zaposlenika. S obzirom da smo sistematizirali nove poslove, a u svrhu provedbe novih projekata Grada Karlovca (prometno redarstvo, kulturna baština, sustav obrane od poplava itd.) nastojali smo unutarnjom reorganizacijom i preraspodjelom poslova sustav učiniti učinkovitijim. I dalje ćemo učiniti sve da ne zapošljavamo nove ljude u sustav, već da eventualnu potrebu nadomjestimo odgovarajućim strukama unutar javnog sustava, kaže nam glasnogovornica Dijana Kujinek.

Ukidanje zabrane 

Novih zapošljavanja moglo bi uskoro biti u gradskom tvrtkama. Zabrana zapošljavanja za njih vrijedi dok ne donesu nove sistematizacije radnih mjesta, a to je pri završetku.

– Gradske tvrtke su u postupku izrade novih sistematizacija sukladno zakonskoj proceduri te će  biti usuglašene sa sindikatima i biti upućene Nadzornim odborima. Iako nisu obvezne raspisivati javne natječaje gradonačelnik je ipak donio odluku da gradske tvrtke potrebe za novim zapošljavanjima objave na svojim mrežnim stranicama i da provode javne natječaje i testiranja putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, napominje Kujinek.

Rezultati tih natječaja, po ranijim najavama gradonačelnika, također bi trebali biti objavljeni na internetskim stranicama tvrtki.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest