Stožer civilne zaštite: Zbog vala hladnoće za sada nema potrebe otkazivanja nastave u školama, vrše se pripremne radnje za slučaj poplave

Hladni val i hladnoće koje bi idućim danima mogle dosezati i do minus 20 stupnjeva, doveo je do izdavanja upozorenja građana, javljaju iz Stožera civilne zaštite grada Karlovca koji je i danas imao sastanak.

– Sukladno vremenskim uvjetima Gradska toplana uvela je 24-satno grijanje kako bi se kroz cijeli dan i noć održavala optimalna temperatura stambenih i poslovnih prostora. Za sada nema zabilježenih većih intervencija kao ni potrebe otkazivanja nastave u školama. Stožer je i u kontinuiranom kontaktu sa Skloništem za beskućnike. Prilazi zdravstvenim ustanova stavljeni su u nulti prioritet što znači da trebaju biti očišćeni i posipani solju i pijeskom radi sigurnosti naših građana, kažu u Stožeru.

S obzirom na količinu snijega i njegovo topljenje, Stožer je definirao i sve pripremne radnje koje je potrebno poduzeti u slučaju poplava. Obići će se svi ugroženi mjesni odbori, pripremiti vreće pijeska te će se obići i područja na kojima su napravljene aktivnosti interventnih mjera obrane od poplava.

– Apeliramo na građane da pozornost posvete svojim sugrađanima u potrebi, starijim i samačkim domaćinstvima. Stožer je u kontinuiranom zasjedanju, a o svim aktivnostima pravovremeno ćemo obavijestiti javnost, navodi se još u priopćenju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest