Pretjecao je kolonu vozila u opasnom zavoju pred policijskom ophodnjom – poprilično su ga opalili po džepu

Zbog pretjecanja kolone na mjestu na kojem je to bilo opasno, žestoko je kažnjen 32-godišnji Dugorešanin. Zbog pretjecanja tri vozila u nizu Prekršajni sud mu je odrezao 3.000 kuna kazne, a zbog izazivanja opasnosti dobio je još 3.000 kuna. Učinio je to dostavnim vozilom Peugeot Partner.

Mladić je prekršaj počinio 25. srpnja prošle godine u naselju Goljak na području Draganića, a u tome ga je uhvatio tim karlovačke prometne policije. Utvrđeno je da je izvršio “pretjecanje kolone vozila, i to tri vozila, kao i da je na navedenom kolniku na kojem se promet odvija u dva smjera, a koji ima po jedu prometnu traku namijenjenu za promet vozila u jednom smjeru, izvršio pretjecanje u zavoju, gdje je preglednost ceste nedovoljna”.

– Sud je izrazio ovom presudom društveni prijekor prema okrivljenom zbog počinjenog prekršaja, te utjecaj na iste da ubuduće ne čine ovakve ili slične prekršaje u cilju specijalne prevencije, ali i utjecaj na druge građane u vidu razvoja njihove svijesti da će Sud u svakom pojedinačnom slučaju počinjenja prekršaja, počinitelji biti sankcionirani, a sve u vidu generalne prevencije – obrazložio je sud.

Kaznu će moći platiti u dva obroka, ako bude u roku, oprostit će mu trećinu iznosa.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest