Bitka s vodom nije se vodila samo u Karlovcu – Vojnić malo dijelilo od poplave, ima odsječenih naselja, kuće ostale suhe

– Bilo je kritično, pet centimetara nas je dijelilo od poplava, ali na sreću nije bilo kiše, samo se snijeg topio i noćas je Radonja počela opadati. Lagano izlazimo iz opasnosti, kazao je načelnik Vojnića Nebojša Andrić danas za KAportal.

Nisu visoki vodostaji Radonje i Gline, te podzemne vode prošli bez posljedica po Vojnićane: odsječeno je nekoliko kuća u Živković Kosi i Loskunji, ima poplavljenih cesta i mostova, ali do samih kuća voda nije došla. Podzemne vode, pak, probleme su stvorile u pojedinim kućama u samom Vojniću.

– Najviše smo se plašili za centar i pored rijeke Gline, ali ovaj put, na svu sreću, voda tamo nije došla. Jest gotovo do samih ivica kuća, ali ovaj put nije u kuće. U par kuća po Vojniću podzemne vode prave probleme, ali nije strašno, to ćemo ispumpavati kad se voda povuče, sada još nema smisla. Most, odnosno, propusne cijevi u Miholjskom je odnijela voda, ali ima ima alternativna cesta do te 4 kuće, naveo je Andrić.

Vojnićani su se za obranu od poplave pripremali sami, pomoć i nisu tražili. Pripremili su 3.000 vreća s pijskom – od kojih je iskorišteno 120 oko pojedinih objekata – a sve to radilo je 40-ak vatrogasaca i 6 zaposlenika na javnim radovima, te 10-ak iz dva komunalna poduzeća. Uspjeli su ne samo obraniti sebe, nego i pomoći Karlovcu.

– Napunili smo i 4.000 vreća s pijeskom za Karlovac, te jutros poslali i jedno odjeljenje od 6 vatrogasaca i vozilo da pomognu, kazao je Andrić, napomenuvši da je Vojnić ovaj put imao sreće jer da se Radonja izlila, ne bi bilo šanse da se od nje obrani.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest