Predsjednica o nabavi starih zrakoplova: Ja bih najradije kupila novi Mercedes ali onda neću imati za hranu i druge stvari

– Ja bih najradije kupila novi Mercedes ali onda si ne mogu priuštiti ni hranu ni mnoge druge stvari, kazala je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na novinarski upit trebaju li nam stari zrakoplovi koje po svemu sudeći Hrvatska misli kupiti od Izraela.

Kako je dodala, o avionima moraju odlučiti stručnjaci i piloti, no mi trenutno raspolažemo zrakoplovima druge generacije, dok većina u EU i naših susjeda imaju zrakoplove četvrte generacije.

– Ja bih isto najradije kad bi se mogli kupiti novi zrakoplovi, to je uvijek najbolja opcija, međutim, valja računati što je najbolje za državu jer ne možete potrošiti novce koje nemate na zrakoplove koje nemate, a koji trebaju za obrazovanje, socijalna pitanja i ostalo, isto kao i u obitelji. Moramo biti racionalni u toj odluci, gledati na to da je ta sposobnost održiva za vrijeme koje dolazi, da je ne izgubimo u kratkom vremenu već da se sagledaju sve prednosti i nedostaci i da se u tome okviru donese najbolja moguća i najracionalnija odluka za državu, kazala je predsjednica.

KAportal.hr 

POGLEDAJTE VIDEO…

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/265421/predsjednica-o-borbenim-avionima-i-ja-bih-novi-mercedes-ali-onda-necu-imati-za-hranu/?autoplay=false&src=kaportal_hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest