Karlovac i prije Tour of Croatia u znaku bicikala – u subotu i nedjelju svi pozvani na biciklijadu, igraonice, tu će biti i “kostotresac”

A drugu etapu Tour of Croatia, u srijedu, otvorit će Ivan Levačić, najbolji hrvatski biciklist svih vremena. Prisjetio se kako je bio biciklistički reprezentativac za tadašnju državu, vozio 8 puta utrku kroz Jugoslaviju, ’61 na utrci u Francuskoj osvojio 5. mjesto, najbolji rezultat nekog ovdašnjeg bicikliste, a kad se vratio, za 10-ak dana, krenuo na utrku od Banja Luke do Beograda.

– Obukao sam žutu maju koju sam i donio u Karlovcu. Kad sam se vratio, pripremili su mi iznenađujući doček na Korani, a ja sam im poklonio tu žutu maju. Jako mi je drago da su mi ukazali čast da otvorim 2. etapu, od Karlovca do Zadra. Meni je to veliko priznanje jer sam nekad bio biciklistički reprezentativac i od srca zahvaljujem, kazao je Levačić.

Da će njemu biti čast s Levačićem tu utrku otvoriti napomenuo je gradonačelnik Damir Mandić, kazavši da će  međunarodna utrka biti prilika za promociju Karlovca i Karlovačke županije, prirodne i kulturne ljepote, ali i vrijednosti poput velikog biciklista Levačića ili već spomenutog kostotresca, kakvog nema nitko  Hrvatskoj.

– Karlovac ima biciklističku tradiciju, Prvomajska biciklijada koju organizira Sindikat je raritet u Hrvatskoj, a sve je to dio priče najbiciklističkijeg grada u zemlji. Preko ove profesionalne utrke želimo Karlovac promovirati i izvan granica RH i nadamo se da ćemo i sljedećih godina biti domaćini još koje etape; postoji i deja da cijela jedna etapa ide kroz Karlovačku županiju. Biciklizam je prepoznat i doista može doprinjeti da Karlovac i županija postanu poželjna turistička destinacija, izjavio je Mandić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest