Vrhovni sud srušio presudu Damiru Matanu: Ubojici žene se mora suditi ponovno zbog proceduralnih pogrešaka karlovačkog suda

.

Vrhovni sud je uvažio žalbu Matanova branitelja zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka i Kaznenog zakona, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te zbog odluke o kazni. Važući presudu i žalbu, Vrhovni sud smatra da se pobijana presuda temelji na nezakonitim dokazima – zapisnicima o ispitivanju svjedoka koji su zbog svog srodstva s Matanom oslobođeni obveze svjedočenja, a prethodno na to nisu bili upozoreni.

– Tijekom suđenja ispitani su okrivljenikova kći, punica i brat, ali nisu bili upozoreni na mogućnost korištenja blagodati, odnosno nije im dano do znanja da će se njihovi iskazi moći koristiti kao dokaz u postupku, niti je to bilo navedeno u zapisniku sa suđenja, piše Jutarnji.hr.

Matan je nepravomoćno osuđen na 31 godinu zatvora zbog teškog ubojstva supruge Snježane Matan u srpnju 2015. u kući u karlovačkom naselju Drežnik. Dan prije ubojstva su se posvađali, on ju je pijan optuživao za nevjeru jer joj je u mobitelu pronašao poruke nekog muškarca. Tukao ju je, čemu je svjedočila kći koja je pozvala baku u pomoć, nakon čega su pozvale policiju gdje je proveo noć. Nakon što je drugi dan Snježana došla s posla, a on izišao iz zatvora, s više od 3 promila alkohola u krvi ju je napao. Prvo ju je pretukao, a dok je klačala hladnokrvno ju je upucao u glavu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest