Mandić nije uspio: Gradska tržnica ostaje zatvorena nedjeljom – Grad Karlovac traži novu lokaciju za prodaju domaćih proizvoda

Tržnica neće promijeniti svoju odluku i ponovo otvoriti vrata nedjeljom, ali bi karlovački poljoprivrednici mogli dobiti drugo mjesto za prodaju svoju proizvoda.

Gradonačelnik Damir Mandić, baš kao što je pred gradskim vijećnicima obećao, sastao se s direktorom OTP tržnice Nikom Pervanom te razgovarao o neradnoj nedjelji na tržnici, ali i drugim temama “relevantnim za trženje poljoprivrednih i inih proizvoda na prostoru OTP tržnice d.o.o.”

Skupi rad tržnice nedjeljom

– Na sastanku je g. Pervan iznio svoje argumente za donošenje predmetne odluke koja je zainteresirala javnost, te ostao pri odluci podastrijevši niz poslovnih argumenata koji su doveli do odluke i koji će zasigurno i u budućem razdoblju ostati isti. Naime, rad tržnice nedjeljom izaziva visoke troškove logistike i ljudskih resursa, uz znatno niži promet i interes krajnjih kupaca, te je odluka tvrtke temeljena na uravnoteženju opterećenja sustava kroz dane u tjednu i dane u vikendu, pri čemu je nedjelja odabrana kao dan bez rada tržnice, odgovorili su nam na upit iz Grada.

Napomenuli su da, sagledavajući argumente OTP tržnice, gradska uprava na njih ne može utjecati, ali će sagledati i argumente poljoprivrednika koji na njoj prodaju svoje proizvode i peticijom su zatražili da to mogu, kao što je prije i bilo, činiti i nedjeljom.

Peticija poljoprivrednika

– Slijedom činjenice da je i na gradonačelnika upućena peticija za vraćanje rada nedjeljom na tržnici potpisana od strane većeg broja predstavnika OPG-ova grada Karlovca, gradska uprava je voljna sagledati i njihove argumente, tim više što je poljoprivreda kao gospodarska grana već dugi niz godina prioritet i strateška odrednica Grada Karlovca. Da je tome tako, dokazuju i sve veće potpore za poljoprivredne proizvođače iz godine u godinu koje dodjeljuje Grada Karlovac, te niz susreta pod nazivom Gospodarski sat, koji su između ostalog održani i sa predstavnicima OPG-ova koji redovito kandidiraju za potpore grada. Komunikacija s njima će se nastaviti i u kontekstu donošenja novih mjera i politika za osnaženje poljoprivredne proizvodnje i rast broja zaposlenih na poljoprivrednim gospodarstvima, posebice u kontekstu eko poljoprivrede i poticanja certificiranih lokalnih proizvođača. Posebno podržavamo one kojima je poljoprivredna proizvodnja jedina djelatnost, poručili su iz Grada.

Novo mjesto za prodaju?

Stoga će poljoprivrednim proizvođačima pomoći i potražiti novo mjesto za prodaju njihovih proizvoda. Svojevremeno se Stari plac spominjao kao idealna lokacija za to, ali iz Grada nisu precizirali radi li se o tom ili nekom drugom mjestu.

– U skladu s mogućnostima, Grad će razmotriti i prijedloge za pronalazak nove lokacije za trženje poljoprivrednih proizvoda proizvedenih na području Grada Karlovca, potičući na taj način njihovu distribuciju prema krajnjem korisniku, pri čemu će se osim na Karlovčane kao kupce, dodatno staviti fokus i na kupce koji u turističke svrhe posjećuju grad Karlovac. Konačni je cilj da se svježe, zdrave, karlovačke namirnice nađu na što više stolova kako radnim danom, tako naravno i nedjeljom i blagdanima, najavili su iz Grada.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest