Karlovački učenici ove godine prvaci države u devet kategorija – pobjednici i pobjednice stižu iz šest gradskih škola, najviše iz Glazbene

Iznimne uspjehe postigli su ove godine karlovački učenici i učenice na državnim školskim natjecanjima. U devet kategorija ostvarili su i onaj najveći uspjeh – titulu državnih prvaka.

“Najtrofejnija” je ove godine Glazbena škola Karlovac – prva mjesta na državnim natjecanjima osvojili su mladi harmonikaš Stjepan Magdić, saksofonist Bruno Bilić te komorni duet Marija Arlešić (klavir) i Bruno Bilić, koji je time ove godine osvojio čak dvije titule državnog prvaka.

Dvojicu državnih prvaka ove je godine dobila Tehnička škola Karlovac. U disciplini elektromehaničara najbolji u Hrvatskoj je Jurica Lucijanić, dok je Tin Kokotović postao državni prvak na natjecanju iz Tehničke mehanike.

Pojedinačne prvake države dobili su i Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac – to je Leo Pleš koji je bio najbolji na natjecanju drvodjeljskih tehničara te jedna osnovna škola; riječ je o Osnovnoj školi Rečica čija je učenica Kalista Kranjčec pobjednica na 60. državnom natjecanju mladih tehničara u disciplini graditeljstva.

Naslove državnih prvaka osvojile su i dvije ekipe, obje u GLOBE programu u kojem karlovački učenici već godinama istinski dominiraju. U kategoriji srednjih škola pobjednik je ekipa Gimnazije Karlovac, koju su činili Leon Lenuzzi Šuper, Borna Boljkovac i Leon Krajačić, dok je u kategoriji osnovnih škola najbolja bila ekipa Osnovna škola Banija, koju su predstavljale Laura Marković, Anja Bosnić i Lorena Domšić.

Karlovački učenici i učenici škola iz drugih gradova Karlovačke županije osvojili su ove godine i niz drugih i trećih mjesta pa se zaista može reći kako možemo biti ponosni na njihove uspjehe.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest