KAbina: Duhoviti crteži i karikature Zorana Hajka i žestoki mladi riječki bend Trade

foto: Tin Vučković

Riječki grunge rock bend Trade i ozaljski crtač i karikaturist Zoran Hajko bili su gosti treće KAbine u mjesecu veljači. Na dobro popunjenoj Maloj sceni Hrvatskog doma, publika je mogla razgledati izložbu radova Zorana Hajka, uglavnom je riječ o karikaturama ili, pak, crtežima likova iz mašte. Karikature vrlo često imaju i dodatni šarm uz duhovite detalje, a Hajko ne preže ni od poneke društvene kritike.

Dakako, po tradiciji KAbine, Zoran Hajko tijekom večeri je stvarao i novi rad.

Mladi i žestoki Trade odsvirao je relativno kratak set, no publika ih je ispratila zasluženim aplauzom. Riječ je o vrlo mladom bendu, koji ponegdje ima još problema s usviranošću i uigranošću, ali čvrsto usmjerenje na autorske stvari koje imaju “glavu i rep” donijelo im je već neke zapažene nastupe kao onaj na 36. RI Rocku ili proteklog vikenda uz She Loves Pablo u kultnom Palachu. U dogledno vrijeme bilo bi ih zanimljivo čuti na nekoj od možda prikladnijih karlovačkih manifestacija uzevši u obzir relativno žestoku svirku, poput, primjerice, Defibrilacije.

Posjetitelji su na dar dobili i kratku priču Vlatke Basioli iz Stupničkog Obreža “Tiha invazija”, čime je završen ciklus priča odabranih na Natječaju za najbolju priču “Zlatko Tomičić” u organizaciji Književnog kruga Karlovac.

Sljedećeg ponedjeljka na KAbini svira karlovački bend Mosin Nagant, a književni gost je mladi karlovački autor Filip Bojić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest