Policija ponovo dva višestruka prekršitelja u prometu “pospremila” u zatvor, akcije pojačanog nadzora vozača se nastavljaju

foto ilustracija

Pedeset dana zatvora na Prekršajnom sudu u Karlovcu dobio je vozač kojeg je policija zatekla u vožnji pod utjecajem alkohola a da još niti nije položio vozački ispit. Druga zatvorska kazna iznosi 30 dana i to također zbog vožnje bez vozačke, ali ovog puta je prekršitelj bar bio trijezan. Ovo je, naime, dio rezultata policijske akcije koja je provedena u proteklih sedam dana, a posebno se intenzivirala za vikend.

– U dane vikenda utvrđeno je 18 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 79 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje i 13 prekršaja korištenja mobilnog uređaja za vrijeme vožnje, pobrojali su u policiji te dodali da je u jednom slučaju je počinitelju prekršaja zbog odbijanja alkotestiranja i upravljanja pod zabranom određena novčana kazna u iznosu od 4.400 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od dva mjeseca.

– Najčešći uzroci prometnih nesreća su brzina neprimjerena uvjetima, nepropisno kretanje kolnikom, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti te nepoštivanje prednosti prolaska. Pojačani nadzor prometa, posebice u dane vikenda provoditi će se i u narednom periodu, najavili su u policiji.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest