Karlovačka županija ima turista koliko 10 kontinentalnih županija zajedno – Pridonose tome i najbolji u turizmu, od hotela do kućica na drveću

foto: www.plitvice.com

– Ova su priznanja obveza svakome da se bolje razvija. Volimo to raditi, radimo godinama i zato se i vide rezultati, ali da je uvijek sve svijetlo – nije, kao ni drugdje. Veseli što smo posljednjih godina shvatili da se samo zajedno možemo pozicionirati na tržištu, kazao je Ivan Srakovčić, vlasnik Hotela Korana Srakovčić, najboljeg malog obiteljskog hotela u Hrvatskoj, dobitnika Turističkog cvijeta HGK.

Osim hotela, kojem je to šesta nagrada u 16 godina, nagradu HGK dobio je i Kamp Slapić iz Duge Rese, osvojivši 2. mjesto u kategoriji malih kampova, dok je Foginovo kupalište u Karlovcu, po ocjeni HTZ-a, druga najbolja plaža u zemlji, čak je i loparska Rajska plaža iza njega.

Posebno priznanje HGK za kamp s najinovativnijom ponudom smještaja osvojio je Plitvice Holiday Resort iz Rakovice, jedinstven ne samo u zemlji nego i puno šire jer tamo je smještaj, osim u onima uz prvo biološko jezero, i u kućicama u krošnji drveća, na visini od šest metara, ali i sa četiri zvjezdice!

– Otvoreni smo cijelu godinu, a odaziv je nevjerojatan. Krenuli smo s takvom ponudom ljetos, i do sad smo imali najviše gostiju iz Njemačke, Nizozemske, Hrvatske… Osim smještaja, gostima nudimo i različite aktivnosti poput izleta ne samo na Plitvice, nego i Velebit, rafting na Mrežnici…, ispričao je direktor Miroslav Puh.

Predstavljajući nagrađene na današnjem prijemu u Županijskoj komori Karlovac, predsjednik Zlatko Kuzman napomenuo je da i ta priznanja pokazuju kako Karlovačka županija, kao i država, postaje sve traženija turistička destinacija, što dokazuju i podaci o broju turista.

– U 10 ovogodišnjih mjeseci porastao je broj dolazaka za 7, a noćenja za 4,5 posto: imali smo 340.000 posjetitelja i više od 600.000 noćenja. Ili: Karlovačka županija ostvarila je u turizmu sama ono što su zadnjih 10 kontinentalnih županija ostvarile zajedno; ispred nas je samo Zagreb i Ličko-senjska županija, koja je dijelom i morska, napomenuo je Kuzman.

Osim ovih priznanja na području turizma, u Karlovačku županiju prošli su tjedan stigle i dvije Nagrade Faust Vrančić, državne nagrade tehničke kulture. Dobile su ih dugogodišnje tajnice Udruge inovatora Karlovačke županije Valentina Sečen, te Zajednice tehničke kulture Suzana Šnajder.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest