Rogoz u svojoj zadnjoj tiskovnoj na mjestu direktora Inkasatora: Tvrtku ostavljam stabilnu s manje zaposlenih i naplatom od 96 posto

Još tri zgrade kojima upravlja gradska tvrtka Inkasator dobit će energetski učinkovite fasade. Radi se o zgradama u Smičiklasovoj, Matoševoj i Krležinoj ulici, dok je današnje predstavljanje ovog projekta iskoristio direktor Inkasatora na odlasku Nikola Rogoz kako bi u ukratko rezimirao svoj rad na čelu gradske tvrtke od 2012. godine. Podsjetimo, Rogoz je već izabran za direktora druge gradske tvrtke, Vodovoda i kanalizacije, a ovo mu je nakon Čistoće i Inkasatora treća u nizu koju će voditi.

– Tvrtku ostavljam stabilnu i vjerujem da će tako raditi i u budućnosti. Inkasator sam 1. listopada 2012. godine preuzeo kad je imala 52 zaposlena, a sad s mojim odlaskom brojat će 39, rekao je Rogoz. Kako navodi, Inkasator i u prvih 9 mjeseci ove godine posluje pozitivno, s viškom prihoda od 126 tisuća kuna, ukupna naplata iznosi 96 posto dok je tekuća naplata veća od 66 posto što je odlično a i za jedan posto više nego u 2017. godini.

Inkasator je rješavao i probleme blokiranih građana kojima su se nakupili dugovi pa im se prema gradskoj odluci taj dug oprašta. Zaprimio je 57 zahtjeva od kojih su 33 obrađena i među njima ima deset koji nisu zadovoljili osnovni uvjet da se radi o korisnicima gradskog socijalnog programa.

– Vrijednost izvedenih radova je manja za 13 posto no u to ne ulaze vrijednosti izrade pročelja koja su u tijeku i koja su ugovorena a realizacija tek slijedi. Na ovogodišnji natječaj za subvencioniranje ugradnje internih vodomjera prijavili smo 56 zgrada, ukupna vrijednost investicije je 2,5 milijuna kuna od čega je Grad Karlovac sufinancirao 933 tisuće kuna, rekao je Rogoz te dodao da se u ovom trenutku rade tri pročelja uz vlastita i kreditna sredstva.

Što nove, energetski učinkovite fasade znače za građane ispričala nam je predstavnica stanara zgrade u Smičiklasovoj Slavica Gašparović. Kako je kazala, zgrada je u godinu dana uštedjela 100 tisuća kuna te 300 tisuća dobila kreditnim sredstvima, pa zajedno s upraviteljem Inkasatorom krenula u ovaj zahvat. Očekuju veliku uštedu na grijanju iako zgrada ima ugrađene razdjelnike.

– Otkad smo ugradili razdjelnike vidi se ušteda i moram reći da se ne slažem s onima koji smatraju da se s njima ne može uštedjeti. Kad bude gotova fasada nadamo se još većoj uštedi, kazala nam je Gašparović koja se zahvalila i djelatnicima Inkasatora koji su pomogli u realizaciji kredita i na svemu ostalom da bi zgrada dobila novo, energetski učinkovito ruho.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest