Mandić tvrdi: Nema dramatičnog poskupljenja komunalne naknade – 5 kuna više za infrastrukturu Zvijezde i još 5 za ostatak grada

foto ilustracija

– Ovo povećanje komunalne naknade neće dramatično opteretiti obveznike, a dobrobit od toga bit će vidljiva već sljedeće godine i svi ćemo imati koristi. Slikovito: svaki obveznik komunalne naknade plaćat će 5 kuna više mjesečno za Zvijezdu i još 5 kuna za ostale, rekao je na današnjoj pressici gradonačelnik Damir Mandić, pojašnjavajući odluku o komunalnoj naknadi koja će se sutra naći pred Gradskim vijećem.

Napomenuo je da je javna rasprava o prijedlogu te odluke na javnoj raspravi bila od 10. listopada do 9. studenog i da za to vrijeme nije stigla niti jedna opaska, prijedlog, primjedba. A taj je prijedlog napravljen po zakonskim odredbama koje kažu da se za komunalnu infrastrukturu mogu koristiti isključivo sredstva vezana uz komunalnu naknadu. Kako je Grad posljednjih godinu dana pripremio dosta projekata koji će zahtijevati, uz EU sredstva, i vlastita karlovačka – pa tako i najveći među njima Karlovac II, koji će donijeti i obnovu infrastrukture Zvijezde – ona će biti namaknuta iz kredita, proračuna, ali i ovog povećanja komunalne naknade. Riječ je o 92 milijuna kuna, od kojih se 30 odnosi na Zvijezdu, a ostalo na nogostupe, javnu rasvjetu itd. Švarče, Jamadola, Drežnika, Hrnetića, Male Švarče, Turnja, Gornjeg Mekušja.

– Koliko god ovaj projekt bio financijski zahtjevan, mislim da je pravi trenutak da učinimo i ovaj dodatni napor kako bismo ga uspjeli realizirati. Provedba projekta bit će 3 godine, očekujemo da će u prosincu svi dokumenti biti spremni za potpisivanje ugovora, a početkom 2019. krenuti postupci javne nabave za izvođenje radova, kazao je Mandić.

Podsjetio je da se cijeli projekt aglomeracije, odnosno, izgradnje i obnove vodoopskrbne mreže i odvodnje, odnosi i na područje Duge Rese i Barilovića, da će njegovim završetkom biti jedan isporučitelj tih usluga, ViK, te iste cijene vode i odvodnje na cijelom području. Njegovim dovršetkom i karlovački pročistač radit će planiranim kapacitetom, a ne za manje korisnika, kao što je to sad.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest