Monstrumi oko nas: Kujici i štenetu nagurali petarde u usta i zavezali užetom, jedan pas otet – vlasnica ga pronašla mrtvog u vreći

foto ilustracija - Pixabay.com

Poznato je da ljudska okrutnost nema granica, a ono što se dogodilo neposredno prije Nove godine u Zagorju Ogulinskom još je nažalost samo jedan u nizu bešćutnih primjera iživljavanja nad nemoćnim životinjama.

Kad su nazvali Anicu Pribanić iz josipdolske udruge Šapa u srcu da dođe pomoći kujici koja je nastradala od petardi, mogla ju je samo uzeti i odvesti veterinaru na eutanaziju.

Psihopati na djelu

Kako je za KAportal ispričala ova volonterka, kujicu su pronašli s teškim tjelesnim ozljedama njuške u koju su nepoznati psihopati nagurali petarde, te joj užetom potom zavezali usta i zapalili petarde. Isto to su učinili i malom bespomoćnom štenetu koje je od teških ozljeda uginulo.

– To je bilo nešto prestrašno, obično takve slučajeve i fotografiramo kako bi prijavili policiji, no jednostavno je to tako izgledalo da to nisam učinila, a pas je morao na hitnu eutanaziju da mu skratimo muke, ispričala je Anica. Za ove pse više nema spasa, no kako spriječiti ovakve pojave i potencijalne ubojice ljudi, to je već problem institucija.

Horor na cesti

Na području Josipdola je nedavno zabilježen još jedan slučaj zlostavljanja, odnosno ubijanja životinja, a žrtva je postao pas – kućni ljubimac. Otet je vlasnici, a pronašla ga je mjesec dana kasnije mrtvog u vreći bačenoj uz cestu. Vlasnica je slučaj prijavila policiji, a ono što je ispričala našem novinaru, liči na neku horor priču.

– Pas je nestao u noći iz dvorišta, manjeg je rasta i nije bio vezan. Tražili smo ga poslije, postavljali oglase ali bez uspjeha, a ono što se dogodilo nakon mjesec dana me prestravilo, priča nam Nikolina Bogović iz mjesta Vojnovac u Općini Josipdol.

Psa našla mrtvog u vreći

– Svakodnevno prolazim automobilom cestom i slučajno sam uočila vreću pored ceste. Iz nje je virio rep i pomislila sam, nije valjda, ali išla sam pogledati, priča Nikolina.

Iz automobila je uzela škare, razrezala vreću i u njoj ugledala svog Kukija, mrtvog.

– Nisam još čula za ovakav slučaj, bojali smo se da ćemo ga naći mrtvog ali ovako nešto nisam mogla zamisliti, priča ogorčena vlasnica, koja je slučaj i prijavila policiji.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest