Čitatelji KAŠ-a i KAportala odabrali: Najpopularniji sportaši su Petra Furač, Dino Povrženić, odbojkašice i veslački dvojac!

Nije bilo (pre)velike drame u ovogodišnjem izboru KAŠ-a i KAportala, kojim biramo najpopularnije sportaše grada na četiri rijeke. Glasovalo je 3.158 naših čitatelja. Zbog specifičnosti internet anketa, nismo svoj izbor nazvali izborom najboljih već izborom najpopularnijih, a rezultati ove godine pokazuju da smo vjerojatno i pogodili, jer svi su pobjednici do uspjeha došli s popriličnom prednošću.

Iako je na kraju i u toj kategoriji razlika prilično velika, najveća borba vodila se u izboru najpopularnijeg sportaša. Nekoliko dana su vrlo tijesnu borbu vodili karatist Dino Povrženić i veslač Dominik Šutalo, no u konačnici je mladi karlovački karate majstor ipak odmakao i ponio laskavu titulu najpopularnijeg sportaša.

No, Šutalo također nema razloga za razočaranje ili tugu, jer veslački dvojac u kojem je nastupao s Jurajem Rudarom osvojio je uvjerljivo prvo mjesto u konkurenciji muških ekipa.

U ženskoj konkurenciji, pojedinačno je najpopularnija Petra Furač. Mlada gimnastičarka karlovačkog Sokola vraća gradsku gimnastiku u hrvatski vrh i to je očito imalo odjeka u javnosti. U ekipnoj konkurenciji bilo je najmanje dvojbe – ovosezonski sportski hit u gradu na četiri rijeke su odbojkašice Karlovca i to se potvrdilo i u našoj anketi. Već nakon par minuta one su strelovito odmakle svima s velikim brojem glasova, a to se nastavilo i narednih dana pa su na kraju imale i najuvjerljiviju pobjedu s čak 65% glasova.

UKUPNI POREDAK

Sportaš godine:

1. Dino Povrženić (Karate klub Karlovac 1969) 561 glas

2. Dominik Šutalo (Veslački klub Korana) 455 glasova

3. Ivan Katić (Atletski klub Karlovac) 119 glasova

Sportašica godine:

1. Petra Furač (Gimnastički klub Sokol) 402 glasa

2. Lucija Cicvara (Kick boxing klub Tigar) 237 glasova

3. Katarina Smiljanec (Atletski klub Karlovac) 136 glasova

Muška ekipa godine:

1. dvojac na pariće Dominik Šutalo / Juraj Rudar (Veslački klub Korana) 297 glasova

2. Baseball klub Olimpija 83 188 glasova

3. Odbojkaški klub Karlovac 180 glasova

Ženska ekipa godine:

1. Odbojkaški klub Karlovac 381 glas

2. Kuglački klub Karlovac 111 glasova

3. Streljački klub Karlovac 91 glas

Jučer je okončano i glasanje u tradicionalnom izboru Karlovačke sportske zajednice za najbolje sportaše 2016. godine pa će biti zanimljivo vidjeti koliko se mišljenje struke podudara s mišljenjem javnosti, iako, napominjemo još jednom, u našoj anketi nismo željeli staviti naglasak samo na rezultate, već na trenutnu popularnost određenih sportova i sportaša i sportašica u gradu.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest