Prva prepreka na Jelićevu putu u Županiju Novaković Matanić – Ona HNS-ova kandidatkinja za županicu, Badovinac u sraz s Mandićem

S kim će se sve morati boriti za mjesto karlovačkog župana sadašnji gradonačelnik Damir Jelić (HDZ) tek će se znati, ali imat će bar jednu protivnicu, gradsku vijećnicu s kojom je u ovom mandatu najviše “ratovao” – Marinu Novaković Matanić (HNS), neslužbeno doznaje KAportal.

HNS će tako prvi put imati kandidatkinju za karlovačku županicu, a iako će o kandidatima za predstojeće lokalne izbore definitivnu odluku donijeti za dva tjedna, gotovo je sigurno da će za gradonačelnika Karlovca kandididrati sadašnjeg vijećnika Nikolu Badovinca. Njemu tako predstoji sraz sa predsjednikom Gradskog vijeća Damirom Mandićem (HDZ) jer su kandidature Jelić i Mandić, podsjetimo, javno objavili prije nepunih mjesec dana.

O imenima HNS-ovih kandidata za zamjenike župana i gradonačelnika još se pregovara, ali je vrlo izvjesno da će to biti istaknuti članovi stranke iz drugih gradova u Županiji, odnosno, javnosti dobro poznati Karlovčani iz akademskih krugova. Konačna odluka uslijedit će nakon dogovora u središnjici stranke, uz konzultacije sa članovima HNS-a iz ovdašnjih organizacija.

I dok će Novaković Matanić i Badovinac, donedavno dugogodišnji članovi SDP-a, tako na izbore za najviše dužnosničke pozicije u Karlovcu i županiji, lako bi se moglo dogoditi da njihova bivša stranka na tim izborima svoje kandidate za te dužnosti i ne bude imala.

Na ovotjednoj koordinaciji županijskog i predsjednika općinskih i gradskih organizacija SDP-a, na kojoj se raspravljalo i o bezuspješnim sazivanjima sjednica Županijskog i karlovačkog Gradskog odbora SDP-a, za koje nisu uspjevali sakupiti kvorum, navodno je zaključeno da će središnjici predložiti njihovo raspuštanje, ali i kako bi bilo najbolje da ne izlaze s kandidatima za župana i gradonačelnika Karlovca. Ako se to doista dogodi, možda će na izborima podržati svoje bivše članove što bi, i onako zanimljivu karlovačku politiku, učinilo još zanimljivijom.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest