Hrvatska dobila novog rukometnog junaka: Ogulinac Luka Cindrić demolirao Bjeloruse

Izbornik Babić dobio je novog dragulja, a rukometna reprezentacija novog junaka – Ogulinca Luku Cindrića. U pobjedi protiv Bjelorusije on je napravio sve, ili kako je rekao komentator Zlatko Saračević: “Igra u napadu, igra u obrani, puca penale, večeras će valjda sjesti za volan autobusa i odvesti dečke u hotel”.

U prvom poluvremenu imao je savršenih 8/8, do kaja utakmice ostao je na tom broju golova iz ukupno 10 pokušaja, a upisao je i 8 asistencija. Svu pažnju protivnici su u drugom poluvremenu usmjerili na njega, pa je dirigentsku palicu preuzeo kapetan Domagoj Duvnjak. Ipak, epitet igrača utakmice pripao je Luki Cindriću. Konačni rezultat 31:25. Spomenimo da je svoj obol pobjedi dao i Stipe Mandalinić, rođeni Splićanin, ali također jedan od igrača koji su svojevremeno branili rukometne boje grada na četiri rijeke.

Ovom pobjedom Hrvatska je i teoretski osigurala plasman u osminu finala dva kola prije kraja natjecanja po skupinama.

Hrvatsku je do pobjede predvodio Luka Cindrić sa osam golova, pet je dodao Zlatko Horvat, a četiri Domagoj Duvnjak, dok su Artjom Karalek sa sedam te Denis Rutenka i Sergej Šilovič sa po pet pogodaka bili najefikasniji kod Bjelorusije.

Ranije u ponedjeljak u našoj skupini Mađarska je svladala Čile sa 34-29 (17-14). Do prvih bodova na SP-u Mađare je predvodio Iman Jamali sa sedam golova, po pet su dodali Adam Juhasz i Mate Lekai, dok su Erwin Feuchtmann s devet i Rodrigo Salinas sa šest pogodaka predvodili Čileance.

POGLEDAJTE VIDEO…

https://vijesti.rtl.hr/rukomet-sp-2017/video-francuska-2017/144459/bravo-majstore-luka-cindric-nosio-hrvatsku-do-pobjede-zasluzeno-proglasen-igracem-utakmice/?autoplay=false&src=kaportal_hr

Treće kolo će u utorak zaključiti Njemačka i Saudijska Arabija.

Hrvatska je trenutačno na vrhu skupine sa šest bodova, druga je Njemačka s četiri boda i utakmicom manje, Mađarska, Bjelorusija i Čile imaju po dva boda ima, dok je Saudijska Arabija na dnu bez bodova.

Lukinu životnu priču možete pročitati na ovom linku.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest