Sindikat policije sumnja u zapošljavanje podobnih a nestručnih na rukovodećim mjestima u PU karlovačkoj – traže očitovanje

Rukovodstvo PU karlovačke kojom rukovodi Tomislav Kotić radna mjesta rukovodećih policijskih službenika popunjava privremenim rješenjima koja daje osobama bez dovoljno visoke stručne spreme kao i niti potrebnog policijskog zvanja i sve na neodređen period temeljem podobnosti.

Ovo je, naime, ustvrdio Ognjen Solomon, odnosno podružnica PU karlovačke Nacionalnog sindikata policije čiji je v.d. povjerenik.

Sindikat je na očitovanje o navodnim zapošljavanjima po podobnosti a ne sposobnosti u PU karlovačkoj uputio načelniku Kotiću, ali i svim medijima. Traže podatke o slobodnim mjestima u cijeloj Policijskoj upravi, te koja su radna mjesta popunjena privremenim rješenjima, imena zaposlenika ali i koja je njihova stručna sprema, zvanje i na koje su poslove raspoređeni.

– Koliko u PU karlovačkoj ima više ili visoko obrazovanih policijskih službenika koji rade na radnim mjestima srednje stručne spreme odnosno niže od njihovog obrazovanja, te koji je broj kriminalista u ukupnom broju, pitaju sindikalci.

Čak sumnjaju da će dobiti odgovor od načelnika jer je to da se Sindikat ignorira, dodaju, već praksa u MUP-u, pa se pozivaju i na Zakon o pravu na pristup informacijama.

– Moto policije je “sigurnost i povjerenje” i to vidite na svakom policijskom vozilu, a sada tražimo informaciju o tome tko štiti našu i vašu sigurnost i povjerenje, stoji u dopisu Sindikata.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest