Obračun zbog parkirnog mjesta: Prepriječio mu put i udario ga šakom u glavu, a onda ga ovaj na sedam dana “pospremio u bolnicu”

Svađa između dvojice temperamentnih Karlovčana oko parkirnog mjesta prerasla je u fizički obračun, a on je završio u krvi. Sukob se potom preselio na sud, prvo na Prekršajni, a potom na Općinski, u kojemu HZZO od napadača potražuje sredstva koja je bolnica od njih naplatila za liječenje napadnutoga.

Bitka zbog parkinga

Ova neobična priča svoj početak ima 2009. godine, a nepravomoćnu presedu u svoju korist HZZO ishodio je ovih dana. Lošije je prošao jedan od sudionika tučnjave koji HZZO-u mora platiti 3.612,78 kuna, jer je toliko koštalo liječenje njegova suparnika s kojim je krenuo u bitku za parkirno mjesto.

Tuženi priznaje događaj, ali napominje da je i sam ozlijeđen u tučnjavi, jer ga je ovaj prvi udario šakom u glavu, pa zbog toga ni u prekršajnom postupku nije na njega svaljena sva krivnja. U prekršajnom nalogu se ističe da je doista svojim vozilom prepriječio put tuženiku, a kada je izašao van iz automobila dobio je i šakom u glavu. Optuženi pak tvrdi da je uzvratio postupajući u nužnoj obrani, pa zato smatra da ne bi trebao snositi troškove liječenja suparnika.

Noga u glavu

Sud nije mogao utvrditi baš sve činjenice jer je na Prekršajnom sudu u Karlovcu njihov spis već poništen, ali su došli do prekršajnog naloga iz kojega je bilo vidljivo da je tuženiku bila izrečena novčana kazna u iznosu od 750 kuna. Tuženi je predložio novo svoje saslušanje, ali se nije pojavio na sudu. Drugi je došao i priznao da je udario tuženika, ali nije bio siguran je li udario prvi i je li to bilo otvorenom ili zatvorenom šakom. Misli da je onda ovaj njega pogodio nogom u glavu i pospremio ga u bolnicu na sedam dana.

– Kako tuženik odgovara po načelu presumirane krivnje, a nije dokazao da je šteta nastala bez njegove krivnje, već upravo suprotno proizlazi iz iskaza svjedoka, odgovoran je za nastanak te štete – zaključio je Općinski sud u Karlovcu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest