SAD pomaže gradnju heliodroma karlovačke bolnice? Župan najavio da će biti za civilne, ali i vojne potrebe

– Nadamo se i vjerujemo, iako smo članica EU, da će američka Vlada i dalje pomagati u okviru mogućnosti Hrvatsku i Karlovačku županiju.

Ravnatelj karlovačke Bolnice je izrazio želju, kontakti su već uspostavljeni, za izgradnju helidroma kod Opće bolnice Karlovac na korištenje svima kojima bude potrebno, za civilne i vojne potrebe, odnosno, u slučaju, ne daj Bože, nesreće na Vojnom poligonu, izjavio je župan Ivan Vučić nakon današnjeg sastanka – održanog iza zatvorenih vrata – s američkom veleposlanicom Julietom Valls Noyes.

Karlovačku županiju danas je posjetila prvi put službeno, iako je tu boravila i kad je obilježavan završetak razminiranja, uređenja kuhinje u OŠ Dubovac…, što je dio projekata koje je poduprila američka Vlada. Samo je 5 milijuna kuna do sad dala za razminiranje županije, a Amerikanci su pomagali i uređenje ovdašnjih škola, igrališta, bolnica, izgradnju vodovoda.

Nastavku tako dobre suradnje, ali i njenom širenju rekao je da se nada predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić, dok je veleposlanica ocijenila da su i na današnjem sastanku vodili vrlo konstruktivne razgovore. Kakve konkretno, nitko nije precizirao.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest