Pretučeni mladi Iračanin vratio se iz bolnice na Baniju – kaže, tu su mu prijatelji, tu želi ostati živjeti

Dom u kojem su azilanti smješteni

Mladi Iračanin koji je prije sedam dana pretučen na Baniji zove se Berdi i dolazi iz iračke provincije Diyala u kojoj već desetak godina bijesni rat u koji je uključeno više terorističkih skupina i milicija. Tijekom jučerašnjeg popodneva otpušten je iz KB Dubrava gdje su mu sanirane teške ozljede lica te se vratio u Dom za odgoj djece i mladeži, gdje je smješten sa statusom azilanta, doznaje to Jutarnji list.

Jutarnji piše kako je Berdi tih i nenametljiv, sluša rap glazbu i ne voli pričati o patnjama koje je preživio, kako u rodnom Iraku, tako i kobne večeri u Karlovcu, koji je ipak zavolio i u kojem će, po svemu sudeći, ostati živjeti.

– Ovdje u Karlovcu su moji prijatelji, moja obitelj. Ovaj grad jako volim jer su ljudi dobri prema meni, osjećam da me vole i učitelji me ovdje razumiju. Volio bih ostati živjeti ovdje, kaže Berdi Jutarnjem.

Preko Pučkog učilišta se školuje i uči hrvatski jezik, a kako stvari stoje, posao ga već čeka. No, neko vrijeme morat će provesti u Domu na oporavku.

Podsjetimo, azilant Berdi koji je u karlovačkom Domu za odgoj djece i mladeži smješten s još sedam Afganistanaca pretučen je izvan doma u karlovačkoj gradskoj četvrti Banija. Policiji nije trebalo dugo vremena da pronađe osumnjičene za ovaj nasilnički čin, pa su ubrzo u pritvoru završili Jurica U. i Ivan M.. Za ovo nedjelo osumnjičen je i jedan maloljetnik.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest