Jelić uvjeren u pobjedu na lokalnim izborima: Uz ovakve dvije zamjenice, čovjek može mirno spavati

– Odlučio sam u ovom trenutku, uz punu podršku stranke, uzeti dvije osobe koje su usmjerene projektnom vođenju i radnom angažmanu, a onaj koji služi zajednici kroz projekte, zapravo se pokazuje da je u politici najučinkovitiji. Nisam birao ljude od politike i političkog menadžementa, nego sasvim suprotno – od matičnog vođenja projekata koji se šire; onda i mogu progovoriti i političkim jezikom. S takve dvije zamjenice, čovjek može mirno spavati da cilj koji smo zacrtali možemo i ostvariti. Možda ne u samom početku rada, ali poslije, izjavio je na današnjoj pressici HDZ-ov kandidat za župana Damir Jelić.

Kao karlovački gradonačelnik, podsjetio je što je u gradu u posljednjih deset godina rađeno, a sve kako bi se ostvarili najvažniji ciljevi Strategije razvoja: potpuna zaposlenost, razvoj turističkih potencijala i društvena osjetljivost.

Pri tome se maksimalno izlazilo u susret gospodarstvenicima pa je Grad, vjerojatno jedini u zemlji, uspio izdati građevinsku dozvolu za dva sata, realizirana je AquatiKA, izgrađeni i obnovljeni vrtići prvi put nakon 30 godina… Na svemu tome, kao resorna pročelnica, radila je Martina Furdek Hajdin, kandidatkinja za Jelićevu zamjenicu.

– Želim donijeti dobar vjetar u leđa. Naša misija je da realiziramo kapitalne projekte i donesemo pozitivne promjene i izvan Karlovca, na području županije, kazala je Furdek Hajdin, koja će, odnese li HDZ pobjedu u županiji, biti zadužena za komunalnu infrastrukturu i gospodarstvo.

Za društvene djelatnosti odgovorna će biti druga zamjenica, sadašnja ravnateljica OŠ Žakanje Vesna Hajsan Dolinar.

– Ovaj tim je više nego spreman, ima snagu, iskustvo i viziju razvoja Karlovačke županije po mjeri svakog čovjeka, naglasila je Hajsan Dolinar.

Preuzmu li Županiju, po Jelićevim riječima, dvije će komponente krasiti njihov rad.

– To je kontinuitet demokršćanske politike narodnjaštva u Karlovačkoj županiji, koji je neprekinut i koji su baštinili petorica mojih prethodnika župana – nadam se, mojih prethodnika. S druge strane, očekujem da će Županija biti osjetno aktivnija i u samom projektnom radu. U 17 općina, a u drugoj fazi i 5 gradova, da će postojati neki projekti u kojima ćemo, prije svega s Karlom, moći više i čvršće se angažirati za povlačenje sredstava, kazao je Jelić, najavivši da će, iako je to već dvaput učinio, obići svaki grad i općinu u županiji “i direktno od ljudi s terena čuti kako budući župan može pomoći vlastitim načelnicima ili gradonačelnicima”.

Odgovarajući na pitanje novinara što očekuje na izborima, poručio je da u utakmicu ne ulaziš ako ne očekuješ pobjedu.

– Svaka utakmica ima 1. i 2. poluvrijeme, neke imaju i produžetke. Ne bih špeklirao o prvom krugu, drugom krugu… moje zamjenice su potpno usredotočene na projekte i na rad. Razumijem one koji su se kandidirali, dobrodošli su. Sada kreće kampanjski dio razgovora; najtoplije se nadam da će ostati na razini pristojnosti. Trudit ću se ići u tom smjeru, izjavio je Jelić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest