Karlovačkim udrugama na raspolaganju 1,2 milijuna kuna – Novac ujedinili Grad i tvrtke, Jelić ih pozvao da se prijave dok je vrijeme

– Udruge su u svakom pogledu pokretač društva. Imaju kontradiktarno dvojstvo: ispred vremena su i kreiraju ono što će doći, najavljuju nova gibanja, ali su i iza jer sve propuste institucija one prepoznaju, uskaču i “krpaju” rupe. Čuda rade! Zato neka se jave na natječaje jer poslije roka to neće moći, pozvao je s današnje pressice gradonačelnik Damir Jelić karlovačke udruge da se prijave na natječaje što su ih za dodjelu potpora objavili Grad i tvrtke u njegovu vlasništvu.

Udružili su 1,2 milijuna kuna pa će tako Mladost dati 50.000, Vodovod i kanalizacija 110.000, Čistoća 100.000, Hostel Selce 50.000, Zelenilo 70.000, Inkasator 60.000, Gradska toplana 40.000, Hrvatski radio Karlovac 30.000, UO za poslove gradonačelnika 210.000, za društvene djelatnosti 370.000, a onaj za poduzetništvo, poljoprivredu i turizam 90.000. Udrugama koje vode brigu o osjetljivim skupinama natječajima je već dodijeljeno 600.000 kuna, a ovaj “centralizirani”, uvest će reda i olakšati i onima koji traže i onima koji daju novac. Zakonom je, naime  predviđeno da se donacije moraju dodjeljivati samo natječajima, a Grad i gradske tvrtke “razradile” su to svojim pravilnikom. Svi su natječaji objavljeni ovih dana i bit će otvoreni 30.

Tvrtke su odlučile poduprijeti udruge koje se bave različitim područjima, pa će tako Zelenilo svoj dio raspodjeliti na programe za zaštitu okoliša, sport, brigu o starijim osobama i humanitarne akcije. ViK-ov će novac otići sportskim udrugama.

– Onima koji promoviraju zdrav život i fizičku aktivnost jer to je poveznica s nama: mi vodimo brigu o vodi, a to znači i zdravlju ljudi, kazao je direktor Ivan Mrzljak, dodavši da se nada kako će predviđena sredstva doći u dobre ruke.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest