Prvi otpadomjer stigao u Primorsku ulicu – pokaže li se dobrim, dobit će ga i druge zgrade u Karlovcu

– Navike teško mijenjamo, obično ne kad trebamo, nego kad moramo pa je, izgleda, i ovdje tako, kazao je Mandić, napomenuvši da je Grad spreman odraditi ono što država odredi.

A kad će odrediti plaćanje po količini otpada trebalo bi biti poznato uskoro jer bi uredba koja će to regulirati trebala uslijediti za tri mjeseca. Komunalna poduzeća koja se bave odvozom otpada čekaju ju već godinama.

– Mi smo spremni za igru, a granice igrališta mora definirati Ministarstvo uredbom. Desetak puta je njeno donošenje odgađano; sada je najavljena je za lipanj. Svi je čekaju, nitko još u Hrvatskoj nije počeo obračunavati odvoz otpada na novi način, izjavio je Jakšić.

Napomenuo je da je sustav mjerenja otpada skup, ovaj u Primorskoj je oko 4.000 kuna pa će Čistoća vidjeti koji će primjenjivati, te naglasio da se to na računima građana ne bi trebalo odraziti.

– Zadnjih sedam godina nismo mijenjali cijene, čak je zbog smanjenja PDV-a s 25 na 13 posto došlo do pojeftinjenja. Najjeftiniji smo grad u okolici od velikih gradova, a u županiji ispod cijene. Nadam se, ako i dođe, da neće doći do značajnog povećanja cijena, rekao je Jakšić, pojasnivši da će, ako najavljena uredba bude donesena, Čistoća biti spremna do kraja godine obračunavati cijene odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada po količini.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest