Nogostup na Luščić stiže, ali ne zna se kada – gotov tek idejni projekt, ide priprema za lokacijsku dozvolu

Ulica Luščić u Karlovcu

Godinama priželjkivana, ali isto toliko i najavljivana gradnja nogostupa na Luščiću, od Krležine do Šulekove, još će neko vrijeme pričekati jer nije pribavljena ni sva potrebna dokumentacija. No, bit će – iako se ne zna kada.

Proizlazi to iz odgovora na vijećničko pitanje Marine Novaković Matanić (HNS) koja je pitala ono što zanima i brojne građane: kada je planirana izgradnja nogostupa u tom dijelu grada. Nema ga, podsjetimo, niti s jedne strane ulice pa  pješacima, blago rečeno, tuda nije jednostavno hodati.

Grad je, podsjetila je pročelnica Martina Furdek Hajdin, naručio izradu projektne dokumentacije za nastavak gradnje užeg gradskog prstena u dijelu Ulice Luščić, i to dio od Krležine do Šulekove ulice.

– Projektom uz novoprojektiranu prometnicu predviđena je gradnja obostranog nogostupa. Idejni projekt je izrađen, te je u pripremi ishođenje lokacijske dozvole. Po ishođenoj lokacijskoj dozvoli, pristupit će se rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, izradi glavnog projekta i ishođenju građevinske dozvole. Po ishođenjoj građevinskoj dozvoli, pristupit će se izgradnji, a sve u koordinaciji s Hrvatskim cestama, odgovorila je Furdek Hajdin.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest