Država Županiji daruje bivšu vojnu ambulantu, Karlovcu “na čuvanje” bivša vojarna Luščić

Država će Karlovačkoj županiji darovati bivšu Vojnu ambulantu u Klaićevoj za proširenje Doma umirovljenika, a Gradu Karlovcubivšu vojarnu Luščić već je “dala na čuvanje”.

Obznanjeno je to nakon današnjeg sastanka ministra državne imovine Gorana Marića sa županijskim i gradskim čelnicima, te obilaska obaju objekata.

– Sastanak je bio intenzivan, interesantan i vidio sam da su s njega otišli zadovoljno. Ali, kad pogledamo ovo stanje (bivša vojarna Luščić, op.a.), ne možemo nikako biti zadovoljni. Ovo je tužna slika koja vjerojatno traje desetak godina i odraz je nemara prema vlastitoj imovini. Stravično izgleda, osjećamo se grozno kad pogledamo u te ruševine; da nitko nije došao vidjeti čime raspolaže. Sa zadovoljstvom smo donijeli odluku da Grad dobije ovu vojarnu na čuvanje, izjavio je Marić, dodavši da takvo stanje državne imovine nije slučaj samo u Karlovcu već svuda u zemlji.

Dodao je da će Ministarstvo zajedno s lokalnom upravom učiniti sve da imovina bude ne samo zaštićena, nego i da se upotrijebi u društveno korisne svrhe i pridonosi tome da mladi ne odlaze.

– Udovoljit ćemo zahtjevu Županije da joj se dodijeli bivša vojna ambulanta za proširenje Doma za starije i nemoćne i mislim da ćemo za nekoliko dana, kad dobijemo suglasnost MORH-a, vrlo brzo, donijeti odluku o darivanju. To je vrlo vrijedan projekt, potreban ovom gradu. Što se tiče ostalih gradova i općina, toliko nas posla čeka da su odabrali neke prioritete da ih do ljeta odradimo, a onda slijedi redovni proces intenzivnog rješavanja svih nagomilanih problema diljem Hrvatske, najavio je Marić.

Do ljeta će, po njegovim riječima, biti gotov i registar s podacima o državnoj imovini jer sadašnji “nije u potpunosti vjerodostojan” pa ministar i nije mogao odgovoriti što sve država ima na području Karlovačke županije.

Za ono što sasvim sigurno jest u njenom vlasništvu, bivšu vojarnu Luščić, za sada je postignuto svojevrsno “prijelazno rješenje”. Odnosno, za jedan njen dio.

– U prostoru smo za koji će se ubuduće brinuti Grad Karlovac. U startu je to prostor od možda jedne petine, ali već sada radimo plan da bismo čuvali čitav prostor. Pregovaramo s investitorima i vjerujemo da rješenjem urbanizma ćemo pokucati na ministrova vrata, za godinu, dvije i rješavati čitav prostor. Na ovom dijelu se mogu vrlo brzo očekivati radovi po pitanju dva sportska igrališta, jednog dječjeg, jednog koje bi bilo za fizičku snagu i puno dobrih ljudi kojima se unaprijed zahvaljujem koji će s našim stolnotenisačima i hokejašima krenuti u uređenje prostora, rekao je gradonačelnik Damir Jelić, ocijenivši da je današnji sastank bio uistinu povijesni i da ovako treba funkcionirati hrvatska Vlada.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest