HNS o mostu u Pokupju: Nestručni HDZ-ovi kadrovi rade na štetu poduzetnika, ni dokumentaciju nisu pripremili

Nestručni HDZ-ovi kadrovi rade na štetu poduzetnika u Karlovačkoj županiji, za most u Pokupju ni potrebnu dokumentaciju nisu pripremili!

Poručili su to s današnje pressice HNS-ovci, podsjetivši da je novi most, veće nosivosti od sadašnjeg, ozaljskim poduzetnicima doista nužan, ali i da županijska vlast godinama obećava početak gradnje.

Kako od nje još ništa, preko svog saborskog zastupnika pitanje o mostu u Gornjem Pokupju postavili su i nadležnom ministarstvu, a odgovorio ministar Oleg Butković. Između ostalog, podsjetio je da su prekategorizacijom ove ceste u Pokupju iz županijske u državnu Hrvatske ceste preuzele od ŽUC-a i projektnu dokumentaciju, ali bez riješenih imovinsko-pravnih odnosa i ne u potpunosti usklađenog glavnog projekta s vodopravnim uvjetima.

– Nevjerojatna činjenica je da je Karlovačka županija govorila krive informacije, što županijskom vijećniku Branku Jakšiću, čiji odgovor dostavljamo, što samoj javnosti. U odgovoru od 1.travnja 2015. piše da će radovi početi u trećem kvartalu 2015. godine. Ako radovi idu za par mjeseci, onda su vjerojatno trebali biti riješeni osnovni preduvjeti, a to su i imovinsko-pravnih odnosa? No, ministar Butković odgovorio je 22. veljače 2017., nakon dvije godine, kada je most već trebao biti u funkciji i izgrađen, da su od Županije preuzeli dokumente bez riješenih imovinsko-pravnih pitanja i da projekt nije bio usklađen s vodopravnim uvjetima, te da sada oni rješavaju dodatnu projektnu dokumentaciju i ishođenje i dopunu potvrde glavnog projekta, odnosno, građevinske dozvole. Za ovakvo ponašanje u županijskoj tvrtki netko treba odgovarati jer očito HDZ-ovi kadrovi nisu sposobni ni pripremiti dokumentaciju u skladu sa zakonima RH, poručila je kandidatkinja za županicu Marina Novaković Matanić.

Kandidat za dožupana i županijski vijećnik Branko Jakšić, te ozaljski vijećnik Ivan Benković podsjetili su da pitanje izgradnja ovog mosta postavljaju godinama jer je na izuzetno važnoj prometnici za ozaljske gospodarstvenike. I oni i svi ostali građani moraju znati kada će izgradnja mosta početi i kada će završiti.

– Tražimo od Vlade RH i od nadležnog ministarstva da kažu konkretno kada će krenuti izgradnja mosta, koliko će trajati jer ne može se dopustiti još jedna situacija kao s klizištem na državnoj cesti u Ozlju koja je trajalo skoro godinu dana, poručila je Novaković Matanić, podsjetivši da je zbog te sanacije poduzetnicima bio odsječen put u poduzetničku zonu budući su zbog nosivosti do 15 tona mosta u Pokupju morali koristiti tada nedostupan pravac preko Netretića, Ribnika i Kamanja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest