Niti prvi korak ka besplatnim udžbenicima? Unatoč obećanju, Županijska skupština danas ne osniva ni radnu skupinu

Županijska skupština na današnjoj sjednici neće donositi odluku o osnivanju radne skupine koja bi trebala pronaći model za besplatne udžbenike učenicima u Karlovačkoj županiji, doznaje KAportal.

Iako je na sastanku predstavnika inicijative za besplatne udžbenike i župana, održanom 30. siječnja, dogovoreno da će se na prvoj sjednici Županijske skupštine naći odluka o osnivanju radne skupine, što bi bio prvi korak ka besplatnim udžbenicima, kao i da bi u njoj trebali biti predstavnici Županije, gradova i općina, Inicijative i Aktiva ravnatelja osnovnih i srednjih škola, takva odluka na toj, prvoj sjednici, nije predviđena.

Niti u predloženom (obimnom) dnevnom redu, niti, neslužbeno doznajemo, kao njegova dopuna, navodno jer je zaključeno da će se rasprava i eventualna odluka o osiguranju besplatnih udžbenika za sve učenike ostaviti novom sazivu Skupštine i županijskoj vlasti.

Naravno, promjene su uvijek moguće pa i to da se odluka o osnivanju povjerenstva uvrsti na dnevni red na samom početku sjednice.

Inače su na njemu, ne bude li kakvih promjena, 33 točke, među kojima i izvješća o županovu radu u 2. polugodištu prošle godine i poslovanju zdravstvenih ustanova u 2016., godišnji izvještaj o izvršenju lanjskog proračuna, odluka o raspodjeli viška, te prvom rebalansu ovogodišnjeg proračuna kojim bi on s 584,4 milijuna kuna narastao na 608 milijuna.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest