Nakon spajanja i otkaza, blagi optimizam za Radio Karlovac – vijećnici vjeruju da će spojeni gradski medij uspjeti opstati

Vlastiti prihodi i subvencije ne bi bili dostatni za pozitivno poslovanje u ovoj godini i zato slijede još tri otkaza, pa bi Hrvatski radio Karlovac u konačnici trebao imati 10 zaposlenika.

Očekivanja u 2015. karakterizira blagi optimizam iako se konačna stabilizacija poslovanja očekuje tek u 2017. To je proces koji traje i pred zaposlenicima su mnogi izazovi – borba za svakog slušatelja i čitatelja, ali i potencijalnog oglašivača. Dugo se već kod nas vrti jingle “Prvi karlovački”. Neka doista tako i ostane, poručio je direktor Radio Karlovca Miloš Milovanović, zaključujući izvješće o stanju u jedinom gradskom mediju nakon što mu je pripojen Tjednik te planovima za daljnje poslovanje.

Nove uštede

U šest mjeseci, koliko je od spajanja prošlo, broj zaposlenih smanjen je s 19 na 13, Tjednik je preselio u prostorije Radija, a to bi, po direktorovim riječima, trebalo donijeti uštedu od 1,3 milijuna kuna.

Bez previše rasprave, tek uz manje SDP-ove primjedbe poput onih da bi izvješće trebalo biti jasnije, kako se Radio Karlovac mora okrenuti novim slušateljima a zadržati “stare”, te marketinški više djelovati lokalno, vijećnici su, sa 14 glasova “za” i 3 “suzdržana”, izvješće Radio Karlovca prihvatili.

– Vjerujem da će se građani okrenuti ka našim medijima uz uvjet unapređenja i slušanosti i čitanosti. Nadam se da će se koncem 2015. već znati da li ste uspjeli u svojim planovima, rekao je Mihovil Stanišić (HKS).

Gradska vlast poduzela sve?

Ivica Horvat (HDZ) kazao je kako je gradska vlast, kao osnivač, poduzela sve da velike tradicijske vrijednosti (Radio i Tjednik op.a.) opstanu.

– Vjerujući u rukovodstvo i zaposlenike i uz podršku Grada, vjerujem da će nastaviti raditi i barem uspjeti pokrivati osnovne rashode u narednom periodu, kazao je Horvat.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest