Mladost ostvaruje solidnu dobit i najavljuje ulaganja, čak je dokapitalizirala drugu gradsku tvrtku – Hrvatski radio Karlovac

Karlovačka gradska tvrtka Mladost u 2016. godini ostvarila je dobit od 840 tisuća kuna, no taj je novac već prenamijenjen u dugotrajnu imovinu, između ostalog sa 150 tisuća kuna čak je i dokapitalizirala drugu, manje uspješnu gradsku tvrtku – Hrvatski radio Karlovac.

Kako je rečeno na današnjoj tiskovnoj konferenciji, od 2014. godine tvrtka se uspjela konsolidirati, na stabilnim je nogama i planira ozbiljna ulaganja u dotrajale objekte kojima upravlja.

Planovi ulaganja

– U tijeku je ishođenje projektne dokumentacije za grijanje i ventilaciju Školske sportske dvorane, dok planiramo i zamjenu krova, vanjske stolarije, rasvjetnih tijela i razglasa, rekao je direktor Mladosti Tomislav Polić koji je svojom prezentacijom novinarima predstavio financije, infrastrukturu, djelatnosti i broj zaposlenih u Mladosti u periodu čak zadnjih deset godina. Projekt energetske obnove stare dvorane građene krajem 60-ih je financijski i najzahtjevniji. “Težak” je oko 8 milijuna kuna a Grad i Mladost namjeravaju namaknuti sredstva iz Fonda za energetsku učinkovitost.

Na popisu planiranih ulaganja je i rekonstrukcija atletske staze na Gradskom stadionu Branko Čavlović Čavlek, vrijedna oko dva milijuna kuna, ali i nova ulaganja u Sokolski dom i Strelište Jamadol. Doduše, na tiskovnoj je ponajmanje bilo riječi o najizdašnijoj grani poslovanja Mladosti – održavanju i naplati gradskih parkirališta.

– U planu je uređenje postojećih i izgradnja novih parkirališnih mjesta, no rezultati ove djelatnosti koju je Mladost preuzela tek u srpnju prošle godine bit će vidljivi u ovoj godini, pa u prezentaciji nije toliko zastupljena, rekao je Polić. Na novinarski upit ima li prostora za skraćenje vremena naplate parkinga koje čak i subotom traje do 21 sat, Polić je rekao da je odluka na Gradu Karlovcu, no da predstoji izrada Studije koja bi trebala pokazati kakvi bi bili učinci takve odluke.

Nema nepotističkih zapošljavanja?

– Ovo je primjer kako od tvrtke gubitaša može nastati tvrtka koja čak može dokapitalizirati i drugu tvrtku, rekao je gradonačelnik Damir Jelić mislivši na HRK. Kaže kako je tijekom godina u Mladosti vidljivo smanjenje broja djelatnika što pokazuje, dodaje Jelić, da u tvrtki nije bilo nepotističkih zapošljavanja i da takve optužbe na račun gradskih vlasti “nemaju logike”. Tu je ipak izuzeo rast broja zaposlenih na 44 u 2016. godini kad je Mladost preuzela djelatnost naplate parkinga.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest