Jelić se danas divio i radu Inkasatora – kaže, šaljiva su prozivanja o zapošljavanjima po babi i stričevima

Od gradskog gubitaša 2011. Inkasator je u pet godina izrastao u stabilnu tvrtku, postavljenu na zdrave temelje, koja se širi na tržište.

Zaključak je to iz današnje prezentacije direktora Nikole Rogoza o poslovanju Inkasatora od 2008. do 2016., te planovima koji, između ostalog, podrazumijevaju daljnju energetsku obnovu zgrada kojima upravljaju, investicijska ulaganja u njih, te novi poslovni prostor za tvrtku.

– Inkasator je od 2008. uložio 77 milijuna kuna u zgrade kojima upravlja, od čega 12,9 milijuna kuna kredita, riješen je nagodbom 20-godišnji sudski spor za prostor u staroj zgradi Tržnice, povećana je naplata objedinjenih troškova stanovanja na 97,7 posto godišnje, osnovica plaće još nije vraćena na onu iz 2012., a broj zaposlenih je s 50 smanjen na 42, rekao je, između ostalog, Rogoz.

Da sve nije išlo lako u toj priči o uspjehu, napomenuo je gradonačelnik Damir Jelić, podsjetivši da je Karlovac 2007. imao dvije loše tvrtke koje su se međusobno i sudile – Inkasator i Stambeni fond – čiji su direktori dobili rok od 3 mjeseca da se dogovore i riješe probleme. Fuzionirane su u jednu, danas modernu tvrtku koja je sve bolja.

– Kad pogledate, do šaljivosti dolaze situacije u kojima se proziva Gradska uprava za nekakva zapošljavanja po babi i stričevima jer stvarno je nelogično da te prozivaju oni iz ljevice koja je ostavila veći broj radnih mjesta u opterećenju gradskog ili proračuna tvrtki nego što je danas. Kad uzmete da 50-ak ili 60-ak ljudi realno manje radi u sustavu, sa 60-ak novih poslova koje smo dobili, to znači da je produktivnost jako narasla.

Jedan od pravih primjera je upravo tvrtka Inkasator, koja s 20 posto manje radnika odrađuje gotovo 100 posto više posla s obzirom na domenu energetske učinkovitosti. Imali ste tvrtku s 50-ak i više radnika, a sada ima 40-ak i statičnost u svakom pogledu – od liftova, energetske učinkovitosti, neriješenih knjiga, sporova i ostaloga, a sada je sve to riješeno. Mislim da je pametnom dosta kada se uzme kroz fokus tvrtke Inkasator poslovanje, zaključio je Jelić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest