Uređenje šetnica i biciklističkih staza uz rijeke – novi zajednički projekt Karlovačke županije u očekivanju EU novca

foto ilustracija

Na sve natječaje treba gledati kao na priliku koju ne smijemo propustiti, a ovo pokazuje i zajedništvo Županije i gradova, kazao je gradonačelnik Ogulina Jure Turković na današnjem potpisivanju sporazuma između Karlovačke županije i partnera na projektu “Susret s rijekom”.

Prijavit će ga Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU do petka, a je li odobren – župan Ivan Vučić vjeruje da će biti – znat će 120 dana nakon tog roka.

Vrijedan je 11,9 milijuna kuna, od kojih bi 85 posto trebalo stići iz Fonda za regionalni razvoj, a njime bi bila poboljšana turistička infrastruktura u gradovima: u Karlovcu izgradila šetnica i biciklistička staza uz desnu obalu rijeke Korane od Aquatike do drvenog mosta, u Ogulinu uredio Đulin vrt, a u Ozlju izgradila šetnica uz obalu rijeke Kupe. U Karlovcu i Ozlju bi se za to utrošilo po 3,7 milijuna kuna, a Ogulinu 1,9.

– Vjerujem da ćemo naučiti koje mogućnosti pruža zaštita prirode, održivo korištenje prirodnih resursa i zaštićenih područja Natura 2000 jer cilj je kvalitetno upravljanje, zaštita i korištenje takvih prirodnih vrijednosti za razvoj gradova, kazala je ravnateljica Javne ustanove Natura Viva Darka Spudić.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest