Služba za mikrobiologiju uredila prostor, nabavila novu opremu, proširila zdravstvene usluge

– Novi prostor je uređen po svim pravilima struke, zadovoljava standarde, posao se obavlja na višoj razini, a pacijentima smo osigurali bolju dostupnost usluga jer pretrage zbog kojih su nekad odlazili u Zagreb, primjerice, test za dokaz latentne tuberkuloze, sada mogu obaviti ovdje, kazala je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Jelica Magdić na današnjem otvorenju dijela obnovljenog laboratorija Službe za mikrobiologiju i parazitologiju.

Dio je to prve faze uređenja i opremanja zgrade na Mažuranićevoj obali, u kojoj je najprije energetski učinkovit obnovljen njen dio, u što je uloženo 620.000 kuna, a sada i uređen i opremljen dio laboratorija, za što je izdvojeno 440.000 kuna, od kojih je 230.000 dala Karlovačka županija.

– Slijede daljnja ulaganja za podizanje standarda usluga pacijentima i uvjeta rada zdravstvenih djelatnika. Vjerujem da će 2. i 3. faza uslijediti vrlo skoro, izjavio je župan Ivan Vučić.

Što će prvo doći na red, ovisit će o raspoloživom novcu jer osim županijskog i državnog, izdvaja ga i sam Zavod, no dok radovi budu trajali, baš kao što je bilo i u 1. fazi, pacijenti neće biti zakinuti – sve usluge bit će im dostupne.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest